Türk Eğitim-Sen: '150 Bin Öğretmen Açığı Var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyururken, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bu sayının çok yetersiz olduğunu ve en az 150 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Erdoğan: '20 Bin Öğretmenimizin Daha Atamasını Yapacağız'

20 bin öğretmen atamasıyla ilgili görüşü sorulan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın bugün açıkladığı öğretmen atama sayısına dair karar revize edilmeli, ilave öğretmen kadrosu mutlaka tahsis edilmelidir. Salgın sürecinin eğitime yaptığı tahribatın giderilmesi için tedbirler hızlıca alınmalıdır. İlk adım da öğretmen açığını gidermektir.

Geride bıraktığımız yılda 81 ilde 80.583 ücretli öğretmen çalıştırıldı. Öte yandan Valiliklerin resmî beyanlarına göre ülkemizde 150 bin öğretmen açığı var.

"Eğitimde tasarruf olmaz"

Hal böyleyken, 2021’de 20 bin atama yapılması bu sene emekli olanların boşluğunu ancak karşılayacaktır.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın bugün açıkladığı öğretmen atama sayısına dair karar revize edilmeli, ilave öğretmen kadrosu mutlaka tahsis edilmelidir.

Her zaman diyoruz, eğitimde tasarruf olmaz. Eğitimde gideremediğimiz her eksikliğin, gelecek yıllara uzanan olumsuz yansımaları olacaktır.”

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
23.02.2021

öğretmen ol hayat ne güzel amk 8 ay çalış 4 ay yat bana göre gereksiz ama olmak güzel olur lan

25.02.2021

Yakında dijital eğitime tam geçiş olup bi CD bi tv yetecek gözüyle bakılıyor küresel dünya düzeninde

23.02.2021

Türkiye'de öğretmen açığı yok , çünkü bu ülkede öğretmen yok , olmayan şeyin ne açığı olsun , haa sözüm meclisden dışarı belki üç beş tane vardır , onlara lafım yok , ama geri kalanı çöp. KPSS sınavını geçemeyen dangıllara öğretmenmi denir , bir de bizi atamıyorsunuz diye böğrünüyorlar. Ulan Finlandiya da sınavı geçemeyen öğretmen atanamıyor , çocuklarımızı okutmayız ama dandik öğretmenlere de hediye etmeyiz diyorlar. Biz de ise kendi uzmanlığını bile bilemeyen dandik öğretmen bozuntularına çocukları emanet ediyoruz. Ben kendi oğlumu kendim eğittim , öğretmenleri bu çocuk dersleri dinlemiyor ama nasıl 80-90 puan alıyor diye soruyorlardı. Çünkü size emanet etmedim , adam gibi eğittim deyince bozuluyorlardı. O okuldan üniversiteye girebilen tek çocuk oldu.

Pasif Kullanıcı
24.02.2021

Kpss sınavı kolay bir sınav değil. İkinci olarak sınav içeriği uzmanlık becerisi ölçmekten uzak. Üçüncü bir husus; sınavı kazandığı hâlde berbat öğretmen sayısı da hayli fazla. Çünkü hayatının 1-2 yılını o sınavı geçebilmek için harcamış, sosyalleşememiş, kendini geliştirecek kaynaklar yerine salt sınava konsantre olmuş kişilerin atanınca sudan çıkmış balığa dönmesi çok normal.

TÜM YORUMLARI OKU (13)