Neden bizde de 'Breaking Bad', 'Game of Thrones', 'Hannibal', 'Walking Dead', vb. diziler çekilemiyor? Neden Türk dizilerini izlemek çok zor? İşte başlıca sebepleri.
Neden bizde de 'Breaking Bad', 'Game of Thrones', 'Hannibal', 'Walking Dead', vb. diziler çekilemiyor? Neden Türk dizilerini izlemek çok zor? İşte başlıca sebepleri.
Mesela bir dizide yemek sofrası sahnesi varsa mutlaka gerileceksinizdir, ötesi düşünülemez. Gerilimsiz yemek sofrası görülmedi daha. Mutfak!
Dizideki herkes bir şekilde birbiriyle çıkar, yasak aşk yaşar, birbiriyle eşlerini aldatır, vs. Kimin kiminle birlikte olduğunu karıştırmak için bir bölüm kaçırmanız yeterli.
-aa bu Ahmet'le çıkmıyor muydu ya?
-geçen bölüm ayrıldılar
Amerikan dizilerinin 4 bölümü bu kadar sürüyor.
-beyim Ali geldi
-kim?
-Ali
-Bizim Ali mi?
-evet bizim Ali
-Nerede şimdi
-Geldi
-İçeri aldınız mı?
-Geldi
-Neyle gelmiş
-Sormadım
-Git sorup gel aynı muhabbeti 5 dakika daha yapalım.
Artık yeni moda 5 dakika reklam arası, 1 dakika başka dizi fragmanı ardından 5 dakika daha reklam. Diziyi izlediğinizi unuttuğunuz oluyor.
Bir dizide kapı dinlenmiyorsa o dizi 7 bölüm ilerleyemez. Tüm gelişmeler, olaylar, sırlar bu sayede ortaya çıkmaktadır.
Süre uzasın diye yapılan, oyunculuktan da nasibini alamamış bakmalar, bakışmalar
-...................
-neye bakıyorsun?
-..................
-..................
-Hiççç
-.....................
-Sen?
-......................
-......................
-Hiççç
-.................
-..................
-Baktıysan kalkalım
-.................
-................
-Olur
-.....................
Aşiret, ağa, holding, zenginlik, fakirlik, imkansız aşk, tek sevişmede hamilelik, uzun zaman sonra çıkıp gelenler, abartı polisler, yersiz doktorlar, aşk, aşk, aşk, aldatma, yeğen, amca, yenge...
Kapı dinlemenin olmadığı dizilerde gelişmeleri devam ettirebilmek için başvurulan yol. Sırf bu çekimler yüzünden yakında oyuncular kanser olmaya başlayacak.
Kan, sigara, reklam, vs. hiçbir şey görmenize izin yok. Birinin eli kesilse, biri sigara yaksa, biri düşüp başını çarpsa, biri bakkala girse her yer karanlık, her yer mozaik. Kapatılan ürünün ne marka olduğunu çözebilmek için diziyi kaçıranlar var.
Mardin, Trabzon, Kütahya, Artvin, Kayseri, Urfa... Dizi nerede başlarsa başlasın bir süre sonra ailemizin yolu mutlaka İstanbul'a düşecektir.
Evlerde 'Falancanın burnunun kıllarını kessinler artık' yorumlarına yol açacak kadar yakın ve rahatsız edici.
Çiftimiz yatağa girer, azıcık kıkırdaşır, sonra beyimiz yorganı üstlerine çeker ve tepişme başlar. Bunun adı da sevişme olur. Ya bunlar hiç sevişmemiş ya da eşeysiz ürüyorlar.
Hiçbir kurgu, planlama, vs. yok yönetmen aklına gelen yerde basmış müziği. Klarnet, keman sesiyle harmanlanmış, ağlatma odaklı fon müzikleri dizileri çekilmez kılıyor. Son moda başrol oyuncusunun söylediği şarkılar, türküler. 15-20 dakika kazandırıyor her bir şarkı.
-Ayşe geldi mi?
ahahahahahahahaha
-Hayır
ahahahahahahahaha
-Geç kalmadı mı?
ahahahahahahahaha
-Bilmem
ahahahahahahahaha
-Ben bilirim ama
ahahahahahahahaha
-Sakin lütfen
ahahahahahahahaha
-Karışma bana
ahahahahahahahaha
-Mutfak!!
ahahahahahahahaha
-bababababa
ahahahahahahahaha
Baş rol oyuncuları iyi oynuyor mu? gerisini boşver, yan karakterler iki kelimeyi bir araya getiremiyorsa n'olmuş yani?
Ya yeni oyuncu yetişmiyor ya da bizim bilmediğimiz bir şeyler var. Sakalları benden gür adamlar ortaokul öğrencilerini canlandırıyor.
-Sordun mu Ali'ye
-Neyi?
-Neyle geldiğini
-Haa gittim ama onu sormadım
-Lan olm niye gittin o zaman
-Bilmem
-.... Tamam tamam gel azıcık da oraya buraya bakalım
-Şarkı söyleyim mi?
-Yok onu harcamayalım finalde söylersin