Gültekin’in aktardığına göre bu süreç, birbirinin etrafında dönen iki kara delikle başlıyor. Birbirlerinin yörüngesinde dönerken her bir kara delik, yerçekimi dalgaları yayıyor ve birbirlerine yaklaştıkça dalgalar da güçleniyor. Yerçekimi dalgaları bir şekilde asimetrik yayılırsa, momentum da belirli bir yönde gelişiyor. Bu dalgalar belirli bir yönde çok fazla momentum taşırsa, nesnenin diğer yönde hareket etmesi gerekiyor. Bu durumda söz konusu nesne, galaksinin merkezinde bulunamayan bu (ikili veya birleşmiş) kara delik oluyor.
Bilim insanı, geri tepmenin ne kadar hızlı olduğunu belirlemek için karmaşık hesaplamalar gerektiğini söylüyor. Ancak en iyi tahminler, maksimum değeri 5 bin kilometre saatin (ışık hızının yüzde 1,7'si) üzerine çıkarıyor.
Gültekin, 'Bu da karadeliği galaksinin dışına atıp yitirmek için yeterli' diyor ve ekliyor:
'Böylece kara delik, galaksiler arası uzayda dolaşmaya başlar.'
Gültekin, teorik hesaplamalara göre parlak bir galaksi kümesinin süper kütleli kara deliğini kaybetmesinin tek mantıklı açıklamasının, nesnenin galaksiden fırlatılması olduğunu ifade ediyor. Burke-Spolaor ise ihtimali şöyle yorumluyor:
'Güneş kütlesinin milyarlarca katından fazla kütleye sahip bir şeyi hareket ettirmek gerçekten çok zordur.'
Hayır çözülemeyecek. Demedi demeyin.
su haberlerde ovunecek ne yan buluyoruz anlamiyorum. senelerce temel egitim masrafini karsiladikdan sonra en zeki insanlarini baska ulkelere hizmet etmeye gonderiyosun. alenen kerizlik. benim acimdan turkiyede bir kurumda ulkedeki bilimin teknolojinin gelismesine hizmet eden 7kat yabanci, baska ulkeye hizmet edip nobel almis bir turkden bile daha kiymetlidir.
Türk asıllı veya Türk profların yurt dışında icraat göstermesi beni derinden üzüyor