Türk Basketbolu Avrupa'da 4. Kupanın Peşinde

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de yer alacak Fenerbahçe, erkek basketbolunda Türkiye'ye 4. Avrupa kupasını getirmek için mücadele edecek.

Sarı-lacivertli takım, Almanya'nın başkenti Berlin'de yarın ilk maçlarla başlayacak turnuvada Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazanması durumunda, Türk basketbol tarihinin en büyük başarısına imza atacak.

Türk takımları bugüne dek Anadolu Efes'le 1996'da Koraç Kupası, Beşiktaş'la 2012'de FIBA Eurochallenge Kupası ve Galatasaray Odeabank ile bu yıl ULEB Avrupa Kupası'nı elde etti.

Dörtlü Final'de 4. kez

Bir Türk takımı, 1 numaralı kupada 4. kez Dörtlü Final'de mücadele edecek.

Türkiye'yi 1999-2000 sezonunda FIBA Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de ilk kez o zamanki adıyla Efes Pilsen temsil etti. Lacivert-beyazlılar organizasyonu 3. sırada tamamladı. Bir sonraki sezon ise kupada iki farklı organizasyon yapıldı. Efes Pilsen, FIBA'nın düzenlediği Suprolig'e katılmayı tercih etti ve turnuvayı 3. sırada bitirdi.

Fenerbahçe, geçen sezon da THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e yükselerek Türk takımlarının 14 yıllık hasretini bitirmişti.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe, bugüne dek Dörtlü Final'de ilk maçları kaybetti ve final şansı yakalayamadı. Fenerbahçe, İspanyol rakibi Laboral Kutxa'yı elemesi durumunda ilk kez bir Türk takımı Avrupa Ligi'nde finalde mücadele edecek.

Fenerbahçe'nin güvencesi Obradovic

Basketbolda yarın Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'inde yer alacak Fenerbahçe'nin en büyük güvencesi başantrenörü Zeljko Obradovic'in tecrübesi olacak.

Avrupa Ligi tarafından 'efsane' olarak nitelendirilen ve Avrupa basketbolunun en iyi başantrenörü olarak gösterilen Obradovic, 15. Dörtlü Final'inde 9. kupasını Fenerbahçe'nin başında kazanmak için mücadele edecek.

Basketbolda Avrupa'nın bir numaralı kupasını en fazla kazanan başantrenör olan Obradovic, bu sevinci 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011'de yaşadı.

Obradovic, ülkesinde Partizan takımıyla 1991 yılında başladığı başantrenörlük kariyerinin ilk sezonunda Avrupa'nın zirvesine çıktı. Henüz 31 yaşında olmasına rağmen büyük bir başarı elde eden Obradovic'in takımı, İstanbul'daki Dörtlü Final'in finalinde Joventut Badalona'yı 71-70 yenerek kupayı kazandı.

8 kez Dörtlü Final'de yer alıp 5 Avrupa şampiyonluğu yaşadı

Tecrübeli başantrenör, Joventut Badalona'yla 1993-1994, Real Madrid'le 1994-1995 sezonunda Dörtlü Finaller sonucunda finalde Yunan ekibi Olympiakos'u yenerek zafere ulaştı.

Sırp çalıştırıcı efsanesi haline geldiği Panathinaikos'la ise 8 kez Dörtlü Final'de yer alıp 5 Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

Ayrıca başarılı başantrenör, Yunan ekibiyle 2001-2002 sezonunda itibaren tek isim altında oynanan bir numaralı kupayı da (Avrupa Ligi) kazanan ilk başantrenör oldu.

Sadece bir kez final kaybetti

Obradovic, Avrupa Ligi'nde yer aldığı 9 finalin sadece birini kaybetti.

AA

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
12.05.2016

Futbolda yüzümüz gülmüyor sayenizde güleriz umarım

Pasif Kullanıcı
12.05.2016

Fenerbahçe'nin kupayı kazanmasını çok istiyorum.Şuana kadar takımlar yaklaşık 30 maç yaptı ve aralarındaki en iyisiydi ama final four tek maç üzerinden oynanıyor bu yüzden çok saçma 30 maçı çok iyi oynayıp yarı finalde 1 maçı kaybedip elenebiliyorsun.Son 8 turu 5 maç üzerinden oynanıyor ama .Seneye kurallar değişiyor Allah'tan. Maça gelirsek Fenerbahçe'nin kazanma şansının %70 olduğunu düşünüyorum.Eğer iyi maç çıkarırlarsa maç boyunca fark 15-20 aşağı inmez.Tek maç ama laboral de bu sezon iyi oynuyor.Ritim bulurlarsa terside olabilir.Cska'nın da şansı %70 civarı kubanda iyi savunma yapıyor.Olası Fenerbahçe Cska finalinde Fenerbahçe Teodosic ve De Colo'yu iyi savunursa ve ve eksta bir adam çıkmazsa Fenerbahçe'nin minimum 10 sayı farkla kazanacağını düşünüyorum.Finalden önceki en son maç bütü takımlar asılacak.Şimdiden Fenerbahçe'ye başarılar.

13.05.2016

Başarılar fenerbahçe biz eurocup'ı aldık sıra sizde

TÜM YORUMLARI OKU (11)