Türk Askerlerini Yakma Emrini Veren DEAŞ'lı Pazarlık İstedi

DEAŞ tarafından yakılarak katledilen iki Türk askerinin, ölümünden sorumlu olduğu iddiasıyla yargılanan Jamal Alwi'nin mahkeme ile pazarlık yaptığı ortaya çıktı. 

Tahliyesini talep etti...

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre Alwi duruşmada, mahkeme heyetine 'Askerlerin öldürülmesiyle ilgili bildiklerimi burada söyleyemem. Ancak yüz yüze söyleyebilirim. Tahliyemi talep ediyorum' dedi.

22 Aralık 2016 tarihinde yayınlanan propaganda videoda, TSK üniformalı iki kişinin DEAŞ militanları tarafından yakılarak katledildiği görüntüler Türkiye'yi sarstı. Videonun yayınlanmasının ardından uzun süre resmi bir açıklama yapılmadı. 

Videonun yayınlanmasının üzerinden yaklaşık 11 ay geçtikten sonra, 9 Ekim 2017'de Sefter Taş'ın ailesine, çocuklarının şehit olduğu bildirildi.

Ancak Fethi Şahin'in ailesine herhangi bir bilgi verilmedi.

Olay tarihinde Taş 23, Şahin ise 26 yaşındaydı.

'Kuşçu kadı' haber olunca tutuklandı...

Aradan yaklaşık 6 yıl geçti. Geçen yıl yaz aylarında gazeteci İsmail Saymaz, Taş ve Şahin'in yakılma emrini verdiği belirtilen ve DEAŞ kadısı olduğu iddia edilen Jamal Alwi'nin, Gaziantep'te elini kolunu sallayarak dolaştığını, 'kuşçu dükkanı' işlettiğini yazdı.

Saymaz'ın bu yazısından sonra Alwi gözaltına alındı ve tutuklandı.

'Tahliye olursam infazcı hakkında bilgi vermek istiyorum...'

Alwi, Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanıyor. Davanın temmuz ayında görülen duruşmasında verdiği ifadesinde, mahkeme heyetiyle adeta pazarlık yaptı. Suçsuz yere hapiste yattığını ve DEAŞ'a herhangi bir alakasının olmadığını ileri süren Alwi, 'Tahliye olmam durumunda, askerleri infaz eden şahıs hakkında da bilgi vermek istiyorum' dedi.

'Bahsettiğim şahıs Suriye'de ikamet etmektedir. Kendisi Suriye'ye bağlı Çobanbey'de bulunmaktadır. Kendisinin kod adı Ebu Abdullah El Şami'dir' diyen Alwi, ismini verdiği kişinin DEAŞ kadısı olduğunu söyledi. Bu bilgiyi şu anda cezaevinde bulunan bir DEAŞ mensubu tarafından öğrendiğini belirten Alwi, sözlerine şöyle devam etti:

'Bu bilgileri ancak size yüz yüze anlatabilirim, burada anlatamam. Tahliye olmam durumunda bu şahsı sağ veya ölü olarak bulacağım. Ben DEAŞ'a karşı biriyim. 3 oğlum DEAŞ yüzünden öldü. Suçsuzum, bakmam gereken ailem vardır, tahliyemi talep ediyorum.'

Jamal Alwi'nin sözlerinin ardından mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma eylül ayında görülecek.

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR
21.08.2022

Aaa askerler yakılmış mı? Oysaki TSK bu haberi yalanlamış ve bu haberi yayanlarda mahkemeye verilmişti. Vah vah vah

21.08.2022

Aktroller de yalan IŞİD öyle şey yapmaz video sahte diye ortalığı yıkıyorlardı. Olanları önce yalanladılar sonra videoların gerçekliği netleşince yakılan askerleri hain ilan edip kaçıp kendi istekleri ile IŞİD'e katıldıklarını iddia ettiler, teröristleri savunmak için şehit edilen askerlere iftira atacak kadar gözleri dönmüştü Aktrollerin.

21.08.2022

Bu piçi neden salıp ödüllendirmemişler acaba, çok ayıp. arap saksocuları hemen saksolasın. Gerçi daha düne kadar adam, normal vatandaş gibi burada aramızda yaşıyordu, evi arabası hazırdı. Anasını siktimin, Türk düşmanıyla dolu ülke. Siktimin arap götü yalayan orospu cocukları, eserinizle övünün ülke ne hale geldi.

21.08.2022

videoyu izlediğimde coook uzun süre kendime gelemedim. hatirladikca icim parçalanıyor. buna soz hakkı vereceklerine işkence etsinler! etlerini lime lime etsinler

22.08.2022

Bizim ülkemiz ne yazıkki katliamcı ülkesi değil keşke kafasını gövdesinden ayırıp acı çektirselerdi

TÜM YORUMLARI OKU (41)