Türk Aile Yapısında Bireyselliğin Saygısızlık Olarak Görüldüğünü Söyleyen Kullanıcı Tartışma Yarattı

Twitter'dan @kafadoktoruu_ isimli kullanıcının Türk aile yapısının en büyük probleminin bireyselliği saygısızlık olarak görmeleri olduğunu söylemesi üzerine insanlar ikiye bölündü. Bazı insanlar kullanıcıya katılmazken birçok insan da Türk aile yapısını bazı örneklerle sorguladı.

Gelin detaylara bakalım:

Bildiğiniz ve yaşadığınız gibi aile toplumumuzda fazlasıyla kutsallaştırılan bir kurum. Türk aile yapısını öve öve bitiremiyoruz. Bu kutsallıktan kaynaklı da çocuklar çoğu zaman içinden çıkmakta zorlandıkları bir baskıyla büyütülüyor.

Övüyoruz, kutsallaştırıyoruz, eleştirilmesine bile tahammül edemiyoruz. Aile içinde yaşanan çoğu durumu da bu nedenle normalleştiriyoruz. Peki bu ne kadar doğru? Özellikle Türk aile yapısı çok mu dört dörtlük? Aileleriyle belirli bir yaşa gelen insanların hiç mi rahatsız olduklar durumlar olmadı? Elbette oldu...

Twitter'dan @kafadoktoruu_ isimli kullanıcı da aslında bu konuya örnek olabilecek bir paylaşım yaptı. Türk aile yapısının en büyük probleminin bireyselliği saygısızlık olarak görmeleri olduğunu söylemesi insanları ikiye böldü. Kimileri geleneksel aile yapısına toz kondurmazken, birçok kişi de bu yapıyı örneklerle sorguladı.

Siz Türk aile yapısıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Aile Kurumunun Kutsallaştırıldığı Ülkemizde Türk Aile Yapısının Nasıl Olduğunu Anlatan 17 Kadın
Aynı Sizin Ev! Her Türk Ailesinin Evinde Kesinlikle Yaşanan Klasikleşmiş 13 Durum
Türkiye'de Evlilik Olgusu Üzerine Herkesin Şapkasını Önüne Koyarak Düşünmesi Gereken Gerçekçi Tespitler

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
YORUMLAR
16.06.2022

Turk aile yapisi ile bireysellik ayni cumlede bir anlam ifade etmez.

16.06.2022

Temel olarak bir ortadoğu toplumu değiliz. Kan bağıyla ortaya çıkan akrabalıkların çok güçlü ve kapalı yaşandığı klasik bir Asya-Doğu toplumuyuz. Kore'ye, Japonya'ya hatta Çin'e de gitseniz bu örgütlenme aşağı yukarı aynı biçimde karşınıza çıkar. Birlik olmanın, sürü şeklinde hareket etmenin gücüne Doğu toplumlarında her zaman inanılır. Bu sürünün de kendi içinde kuralları vardır, kıdemlilik etkindir, sürünün kurallarına aykırı işler yapanlar soyutlanabilir. En ayrıntılı akrabalık adlarına da bu toplumların konuştukları diller sahiptir. Böylesi bir örgütlenmede çıkıntılıklar, sivrilikler hoş görülmez, Doğu toplumlarının genetik kıskançlığı, fesatlığı ve çekememezliği de buradan gelir. Akşam yemeğinde komşusu ya da akrabası kendisinden birkaç çeşit fazla yiyorsa adam çılgına döner, bunu mutlak bir hileye ve alavere dalavereye bağlar, gerekirse ayağını kaydırır.

16.06.2022

Bu örgütlenme yeri geldiğinde koruyucu ve konforludur, yeri geldiğinde de sıkıcı ve bunaltıcı. Kısacası ne ölmeniz istenir ne de olmanız.

Pasif Kullanıcı
17.06.2022

Türk aile yapısı köleliğe dayanır. İğrenç ve korkunç bir cehennemdir.

TÜM YORUMLARI OKU (15)