Turistlerin Farklı Ülkelere Seyahat Etmeden Önce Bilmesi Gereken Yazılı Olmayan Önemli Kurallar

Farklı kültürlerin ve ülkelerin farklı gelenekleri vardır, bu nedenle yurtdışına seyahat ettiğinizde, bazı geleneklere ve sosyal yaşama aşina olmanız önemlidir. Biz de sizin için çeşitli ülkelerdeki yazılı olmayan ama toplum için önemli olan bazı kuralları derledik. 👇

1. "Portekiz'i ziyaret ediyorsanız, bizimle İspanyolca konuşmayın. İspanya'da değilsiniz ve biz Portekizce konuşuyoruz."

2. "Vietnam'da karşıdan karşıya geçerken korkmayın. Yüzlerce motor var evet korkutucu görünüyor, ancak sabit bir hızda geçerseniz sizden kaçınırlar. Kaçmaya veya ani hareketler yapmaya çalışmayın. Sadece yürüyün."

3. "Finlandiya'da yabancılara çok yaklaşmayın. Kişisel alana gerçekten değer veriyoruz."

4. "İngiltere'de kuyruklara saygı gösterin ve asla kaynak yapmayın. Size pasif agresif bir şekilde bakacağız."

5. "Malezya'da birinin size hangi ırktan olduğunuzu sorması kesinlikle normaldir, bu yüzden sorulursa şaşırmayın. Saldırgan olması amaçlanmamıştır. Bu sadece genel bir meraktır."

6. "Danimarka'da bisiklet şeridinde durmayın veya yürümeyin. Size bağırabilirler ve/veya bir bisikletçi size çarpabilir."

7. "Singapur'da yaşıyorum ve fast food restoranlarında ve yemek alanlarında, "chopeing" adı verilen ve üstüne bir paket mendil koyarak masa rezerve edilen yaygın bir gelenek var. Bunu bilmeyen ve rezerve edilen bir masaya oturan turistler genellikle masayı rezerve eden kişilerden pis bakışlara maruz kalır."

'Singapur'da yaşıyorum ve fast food restoranlarında ve yemek alanlarında, 'chopeing' adı verilen ve üstüne bir paket mendil koyarak masa rezerve edilen yaygın bir gelenek var. Bunu bilmeyen ve rezerve edilen bir masaya oturan turistler genellikle masayı rezerve eden kişilerden pis bakışlara maruz kalır.'

8. "Kore'de, masadaki en yaşlı kişi önce yemeye başlamalıdır. En yaşlı kişi yemeye başlayana kadar yemek çubuklarınızı, kaşığınızı veya kullandığınız herhangi bir şeyi elinize almayın."

9. "Fransa'daki birçok metro vagonunda, kapılarda hala manuel açma kolu vardır. Çıkış kapısına en yakınsanız, açmak için kolu çevirmeniz beklenir. Bunu tren tam olarak durmadan bir saniye önce yapın."

10. "Çin'de ASLA yanınızda tuvalet kağıdı veya mendil taşımadan dışarı çıkmayın. Umumi tuvaletlerde asla tuvalet kağıdı bulunmaz, bu yüzden yanınızda biraz bulundurmak isteyeceksiniz."

11. "ABD'yi ziyaret ediyorsanız, çok fazla yeri gezmeye çalışmayın. Bunun yerine, belirli bir bölge seçin ve orada yapabileceğiniz her şeyi yapın. Özgürlük Anıtı, Smithsonian, Alamo ve Grand Theatre'ı görmeye çalışırsanız,, tüm seyahatinizi araba sürerek geçirirsiniz. Burası BÜYÜK bir ülke."

12. "Roma ve Venedik gibi büyük İtalyan şehirlerinde, ünlü yerlerdeki veya büyük yerlerin yanındaki restoran veya barlarda yemek yemeyin. Venedik'te Piazza San Marco'da bir kahve size 30 dolara mal olabilir."

13. "Avustralya'da sadece bayraklar arasında yüzün. Sörf ve yüzme deneyiminiz azsa ve bu bayrakların dışında yüzüyorsanız, boğulma olasılığınız oldukça yüksektir."

14. "Arjantin'de yolda içmek için kahve istemeyin. Kağıt bardağımız yok. Bir kafeye giderseniz oturup kahvenizi içmeniz beklenir."

15. "Mexico City'de, sürücü kimliği ve taksimetre olduğundan emin olmadan asla bir taksiye binmeyin. Ayrıca, sürücünün sizi aynı yerde gezdirip gezdirmediğini anlamak için bir harita üzerinde konumunuzu takip etmek isteyebilirsiniz."

16. "Sicilya'da bir restoranda asla belirli bir şişe şarap sipariş etmeyin. Restoranın seçtiği şarabı isteyin. Daha ucuz ve daha iyi olur. Ayrıca ekmeğinizin yanında tereyağı da gelmez, o yüzden sormayın."

17. "Hırvatistan'da, özellikle küçük kasabalarda, insanlardan evlerinin önündeki sokakları temizlemeleri bekleniyor. Sonuç olarak olağanüstü temiz sokaklar görmeniz mümkün."

18. "Portekiz'de bir restoranda yemek yemeye oturduğunuzda garson size ekmek, zeytin veya başka atıştırmalıklar getirir. Yerseniz parasını ödemek zorundasınız. Dokunmazsanız önünüzden alırlar hiçbir şey olmamış gibi davranırlar."

19. "Ürdün'de birine bir şey için iltifat ederseniz, o kişinin o öğeyi size hediye etmemesi kabalık olur. Örneğin, bir erkeğin saatine iltifat ederseniz, kelimenin tam anlamıyla kolundan çıkarır ve size hediye etmeye çalışır ancak tabii ki reddetmeniz gerekir."

20. "Londra'da tren biletinizi/Oyster kartınızı metronun önündeki bariyerde aramayın. Vaktinden önce bulun ki kapılardan geçebilesiniz."

21. "İsveç'te otobüse biniyorsanız, boş koltuk varsa asla başka birinin yanına oturmayın."

22. "Almanya'da garsonlarımız genellikle asgari ücretin üzerinde kazanıyor, bu yüzden asla %15'ten fazla bahşiş vermeyin. Ortalama bir hesap için %10 bahşiş veya sadece yuvarlama normaldir.

23. "Japonya'da size eğilenlere selam verin. Genelde size hizmet ettiklerinde eğilin. Bu bir saygı göstergesidir. Ayrıca içeride ayakkabılarınızı çıkarın ve kültüre saygı gösterin."

24. "Hindistan'da yollarda trafik şeritleri var ama insanlar bu şeritleri kullanmıyor."

25. "İrlanda'da içki ısmarlama sıranızı koruyun. Bir grup arkadaşınızla bara gittiğinizde, sıra size geldiğinde içki parasını ödediğinizden emin olun. Ödemezseniz, arkanızdan cimri olarak konuşurlar."

26. "Avustralya'daki vahşi yaşama dokunmayın. Zehirli, şiddetli veya kötü huylu ve tehlikeli değilse, muhtemelen korunuyor veya tehlikededir."

27. "Paris'te bir dükkana veya restorana girerken hiçbir şey satın almasanız bile her zaman "bonjour", çıkarken "au revoir" demelisiniz."

28. "İsviçre gerçekten pahalı ve bunu önceden bilmelisiniz. Bir sandviç için 140 lira ödemek zorunda kaldığınızda şaşırmayın."

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Sürekli 'Neden Kilo Veremiyorum?' Diye Soranlar İçin Başarılı Olamamanızın Muhtemel 20 Nedeni
Sabahları Yataktan Kalkmak İstemeyenler Buraya! Nasıl Daha Uzun Uyuyabilirsiniz?
Artık Size Kimse Yalan Söyleyemeyecek! Uzmanlara Göre Birinin Size Yalan Söylediğini Nasıl Anlarsınız?

Popüler İçerikler

Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
TSK'dan Atatürkçü Teğmenlerin Kılıçlı Yemini İçin Açıklama: "Mesele Kılıç Değil, Emre Uyulmaması"
İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
YORUMLAR
23.10.2021

İsviçre 'de asgari ücret 4.100 İsviçre frangı (3.842 Euro). 140 TL = 12,5 Euro. Yani asgari ücretle çalışan bir İsviçreli maaşıyla 307 adet tost alabiliyor. Türkiye 'de asgari ücret 2.825 TL. Ortalama bir tost 15 TL desek 188 tost alınabiliyor. Yani İsviçreli asgari ücretli 119 tost daha fazla alabiliyor. İsviçre için "pahalı" denilen şey bile bizimle kıyaslandığında çok ucuz kalıyor.

23.10.2021

bir bitmediniz a qu her yurt dışı haberinin altında

23.10.2021

İsviçre pahalı değil biz fakiriz.

23.10.2021

140 lira verecek olman senin sorunun Turco, 14 euro pahalı değil ki bizde adam gibi bi karışık sandviç oldu 25 lira. İsterse senin paranla 1 milyar yapsın o pahalı değil sen fakirsin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ