Turist ve Yatırımcıların Yeni Gözdesi Karadeniz: 'Trabzon Bu Yoğunluğu Taşımaz Hale Geldi'

Karadeniz'de son yıllarda, özellikle Arap turist sayısında artış yaşanıyor. Bu artış özellikle Trabzon'da yoğunluk kazanıyor. Bugün basına yansıyan bilgiye göre, bölgeye gelen iş insanları özellikle fındık, bal, balık ve çay üretimi noktasında yatırım yapmak istiyor. Ancak kentin bu turist ve yatırımcılardan oluşan yoğunluğu taşımaz hale geldiği aktarılıyor. 

'Trabzon'un tercih edilmesinin başında burada deniz ve ormanın olması geliyor'

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ve Arapça konuşulan tüm ülkelerden gelen turistlerin özellikle Trabzon'da yoğunluk kazandığını ifade etti ve 'Trabzon'un tercih edilmesinin başında burada deniz ve ormanın olması geliyor' dedi.

'Fındık, bal ve çay üzerine yatırım yapmak istiyorlar'

Anadolu Ajansı'na konuşan Göksu, ayrıca bölgeye gelen yabancı iş adamlarının özellikle fındık, bal, balık ve çay üretimi noktasında yatırım yapmak istediklerini aktararak, 'Biz de bu yönde çalışma yürüterek bu alanlarda yatırım yapmak isteyenleri ve ürünlerimizi dünyaya tanıtabilecek tüccarları buraya getirdik. Şu ana kadar da çalışmalarımız çok iyi gidiyor. İnşallah bu çalışmanın sonucunda başta Karadeniz olmak üzere ülkemize büyük yatırımlar gelecek' ifadelerini kullandı.

'Trabzon'daki yoğunluğu çevre illere kaydıralım istiyoruz'

Yeşil ve mavinin Körfez ülkelerinden gelen insanların tam da istediği bir ortam olduğunun altını çizen Göksu, 'Bu insanlar buraya önce turist olarak geldiler, daha sonra evler aldılar, daha sonra da kendi yatırımlarını yaptılar. Halen de bu insanlar yatırım yapmaya devam ediyorlar' diye konuştu ve şöyle devam etti:

 'Fakat artık Trabzon bu turist ve yatırımcılardan oluşan yoğunluğu taşımaz hale geldi. Trabzon'daki bu yoğunluğu çevre illerimize kaydıralım istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.' 

Trabzon'un simgesi Uzungöl'de turistlerin ilgisi nedeniyle otel, apart otel gibi yapıların sayısında büyük artış yaşanmıştı.

Uzungöl'ün öncesi ve sonrası fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmış, betonlaşmaya tepkiler yükselmişti.

Teker Teker Yok Oluyorlar: 'Doğa Harikası Olan Uzungöl, Şimdi Havuzlu Siteye Döndü'

Ardından basına 'yapay Uzungöl' haberleri yansımaya başlamıştı.

Aslı Binalarla Doldu, 'Çakmaları' Geliyor: Trabzon'a 3 Tane Yapay Uzungöl Yapılacak

Ayder Yaylası ve Uzungöl'e alternatif olarak yapılacak yeni turizm alanlarının TOKİ ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirileceği aktarılmıştı.

Doğu Karadeniz’e ‘Yapay’ Turizm Merkezleri Geliyor: 11 Ayder Yaylası, 3 Uzungöl

Uzungöl benzeri yapay göller yapılıp turizme açılacak olan üç yayladan birinin Tabiat Parkı ilan edilen Kadıralak Yaylası olduğu belirtilmişti.

Yılın İki Haftası Görsel Şölen: Mavi Yıldız Çiçeği ile Ünlü Kadıralak Yaylası'na Ziyaretçi Akını!

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
05.05.2018

sıçtılar batırdılar şehri. uzun göl,ayder araplar için otellerle doldurulmuş durumda ve çevre çöp kaynıyor. çarpık kentleşme iyice çarpık oldu zaten. trafik istanbul trafiğinden beter sayılır. bok yoluna kısacası.

05.05.2018

Çekin pis ellerinizi Karadeniz’den!!!

findik ücreti maliyeti karşılamıyor, cay desen gecim kaynagi bile olamaz, iklim degisikligi, kirlilik ve yanlis avlanma yuzunden denizde balik kalmadı, çevre yatirimlari sıfır, gelen arap turist anca yiyo içiyor ortaligin icine edip gidiyo... hala buraya yatırım yapmak isteyen hangi gerizekalı acaba cok merak ediyorum???

TÜM YORUMLARI OKU (23)