Turgut Özal’ın Kızı: 'Erdoğan Diktatör Olsa Herkes Fikrini Açıkça Söyleyebilir miydi?'

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir kesimin “diktatör” dediğini ifade ederken “Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi?” diye sordu.

"Yanlışı eleştirirsin ama doğruyu da takdir etmek gerekir"

Babasının bunu duyduğunda çok üzüldüğünü dile getiren Özal, şunları söyledi: 

'Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan için aynısını yapıyorlar. Babama yaptıkları gibi ona da 'diktatör' diyenler var. Gerçekten ayıp, çok yanlış buluyorum. Erdoğan diktatör olsa herkes fikrini açıkça söyleyebilir miydi ya da tenkit edebilir miydi? Bakıyorum herkes fikrini, eleştirilerini söylüyor. Muhalefet yapmak iyi olan şeyi eleştirmek değil. Yanlışı eleştirirsin ama doğruyu da takdir etmek gerekir. Babamın muhalefet anlayışı buydu. Şimdi öyle değil. Muhalefet yapmak için her şey eleştiriliyor. Babam yol, baraj, köprü yaptığında yine eleştirildi. Babamın da çok üstüne geldiler. Şimdi de Erdoğan'a benzer şeyleri yapıyorlar.'

“Külliye Türkiye için gerekliydi”

Özal, “Siz hem başbakanlık, hem de cumhurbaşkanlığı köşkünde yaşadığınız için sormak istiyorum; külliyeyi nasıl buluyorsunuz?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

'Ben iki köşkte de yaşadığım için yakından biliyorum, böyle bir külliye ihtiyaçtı. Köşklerde Cumhurbaşkanı ofisleri ve yabancı misafirlerle görüşmeler için çok eksiklikler vardı. Türkiye için gerekliydi. Bu şahsa değil ülkemize ait... Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanlığı makamına yakışan bir külliye oldu. Bu nedenle yapılan eleştirilere hiç katılmıyorum.'

Popüler İçerikler

Yurt Dışında Türk'e Benzetilmemekten Gurur Duyanların 'Eziklik Psikolojisi' Olduğunu Söyleyen Kullanıcı
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
19.04.2021

amınakodumunkertenkeleleri

19.04.2021

Başkan, Karadeniz gezisinde bir üniversiteyi ziyaret etmiş. Sınıfın birinde öğrencilerle tanışmış. O karizmatik duruşuyla beden dilini de kullanarak bir konuşma yapmış. Etkili konuştuğunu düşünerek “Sorusu olan var mı?” demiş. Temel: “Ben size 3 soru soracağım.” demiş; “1-Bu kadar yıpranmış olmanız gerekirken oylarınız nasıl oldu da arttı? 2-Özelleştirme adı altında bütün önemli kurumları yabancılara sattınız, bunlardan ne kadar para kazanıldı? 3-Bu paralar nerede?” Tam bu sırada zil çalmış. Başkan, “2.derste devam ederiz” deyip çıkmış. Derse yeniden girince “nerede kalmıştık” diye sormuş. Bu sefer DURSUN ayağa kalkmış; “Bizim sorularımızı cevaplayacaktınız” deyince, Başkan “iyi tekrar sorun bakalım” demiş. DURSUN, “Size 5 sorum olacak” : “1-İktidarda yıpranmış olmanıza rağmen oylarınızı nasıl artırdınız? 2-Bütün önemli kurumlarımızı sattınız? ne kadar para kazanıldı? 3-Bu paralar nerde? 4-Tenefüs zili neden yarım saat erken çaldı? 5-TEMEL nerede?”

19.04.2021

Hoşgörü değil o Zeynep , senin paran bitmiş

TÜM YORUMLARI OKU (47)