Tüp Bebek Tedavisi Adetin Kaçıncı Günü Başlar?

Bir yıl boyu korunmasız ilişkiye rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlerin başvurdukları tüp bebek tedavisi ile günümüzde birçok çift başarılı sonuçlar alabilmektedir. Ancak tüp bebek tedavisi esnasında tüm işlemlerin sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için çiftler mutlaka belirlenen zamanlarda hastanede olmalıdır. Bu nokta da tüp bebek tedavisinde ilk basamak kadının adet dönemi içerisinde hastaneye gitmesi ile başlamaktadır. Peki, tüp bebek tedavisi adetin kaçıncı günü başlar? İşte bu sorunun cevabı…

Doğurganlıkla alakalı birtakım problemleri olan bireylerin çocuk sahibi olmalarına olanak sağlayan tüp bebek tedavisi, ortalama 3 hafta kadar sürmektedir. Ancak tüp bebek tedavisi aşamaları bazı durumlarda daha uzun sürebilmektedir. Kadının adet sürecinde başlayan tüp bebek tedavisinden sonra folikül uyarıcı hormon enjekte edilmekte ve ilaç kullanılmaktadır. Bu işlemden sonra adım adım tüp bebek tedavisi devam etmektedir. Peki, tüp bebek tedavisi adetin kaçıncı günü başlar? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

Tüp Bebek Tedavisi Adetin Kaçıncı Günü Başlar?

Adetin ilk 2. günü veya 3. günü başlamaktadır. Eğer adet kanamanız sabah başladıysa bu adetinizin 1. Günü olarak kabul edilir ancak kanama öğleden sonra başlarsa bir sonraki gün adetin 1. günü olarak değerlendirilir. 

Dolayısıyla tüp bebek tedavisi için adetin 2. ya da 3. Günü randevu almanız ve hastaneye gitmeniz gerekir. Bu süreçte ultrason yöntemi ile yumurtalıkların durumuna bakılmaktadır. Eğer gerekirse bazı tahliller için kan testine de ihtiyaç duyulabilir.

Tüp Bebek Tedavisine Ne Zaman Başlanmalıdır?

Tüp bebek tedavisinde adetin 2. Ya da 3. günü gidildiğinde kandaki FSH, TSH,LH, E2 ve Prolaktin seviyelerine bakılır. Tedaviye başvuru yapan bireyin kan testi öncesi aç olmasına gerek yoktur. Ayrıca kan testinden sonra ultrasonla görüntüleme yapılmaktadır. 

Bu teknikle rahimde ya da yumurtalıklarda tüp bebek tedavisinde sorun yaratabilecek bir durumun varlığı tespit edilebilir. Tedavide uygulanacak yöntemler kan tahlili sonucuna, kadının yaşına ve yumurtalık kapasitesi gibi değerlere göre farklılık gösterebilir.

Tüp Bebek Tedavisinin Diğer Aşamaları

Tedavide ilk olarak anne adayına hormon tedavisi uygulanır. Böylelikle yumurtalıklardaki hassasiyet arttırılarak yumurta oluşumu desteklenir. Yumurta gelişiminin akabinde kandaki östrojen seviyelerine bakılır. Yumurta toplama işlemi ise çatlatma iğnesinin ardından ortalama 2 hafta sonra yapılır.

Bu süreçte anne adaylarının rahatsızlık yaşamamaları adına anestezi uygulanır. Toplanmış olan yumurtalar laboratuvar ortamında sperm ile döllenir. Döllenen yumurtanın transfer edilmesi için olgunlaşması gerekir. 

Döllenen yumurtaların kaliteli olanları seçilerek kişiye transfer edilir. Transfer yapılırken genellikle anestezi uygulanmaktadır. Eğer çiftler isterse embriyo dondurma yöntemine de başvuru yapılabilmektedir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Tüp Bebekte Yaş Sınırı Var Mı?
Sperm Kalitesini Artırmak İçin Doğal Öneriler…

Popüler İçerikler

Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı