Tüp Bebek Gebelik Testi Değerleri Kaç Olmalıdır?

Transferin ardından 14 gün sonra yapılan gebelik testi, anne ve baba adaylarının büyük bir heyecanla beklediği bir süreçtir. Yapılan kan testi tedavinin başarılı olup olmadığı hakkında en doğru cevabı vermektedir. Normal yollarla ya da tüp bebek tedavisi ile hamileliğin varlığından söz edilebilmesi için kandaki Beta HCG hormonun değerine bakılır. Beta HCG hormonundaki artış ise hamileliğe işaret eder. Peki, tüp bebek gebelik testi değerleri kaç olmalıdır? İşte tüm bilgiler…

Aşama aşama ilerleyen tedavi sürecinde sona gelindiğinde tüp bebek gebelik testi değerleri kaç olmalıdır? Sorusu merakla araştırılır. Tüp bebek tedavisinden sonra yapılan gebelik testi normal yollarla kalınan gebelikle birebir aynı işlemi içerir. Her ikisinde de idrar ve kan testi ile gebeliğin sonuçlarına ulaşılır. Hamilelik hormonu olarak da bilinen beta HCG hormonun değerleri hamileliğin başlaması ile doğru oranda yükselir. Peki, tüp bebek gebelik testi değerleri kaç olmalıdır? Merak edilen bu sorunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tüp Bebekte Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

Tüp bebek tedavisinin son adımı embriyo transferidir. Embriyo transferinden sonra geçen 12 gün anne ve baba adayları için oldukça heyecan vericidir. Çünkü 12 gün sonra yapılması gereken erken gebelik testi ile hamileliğin olup olmadığı tespit edilir. Bu süreçten önce yapılan testler net bilgiler vermeyeceğinden yanıltıcı da olabilir. Test pozitif çıktığı takdirde 3 hafta sonra sizin için bir randevu oluşturulacak olup ultrasonografi yöntemi ile bebeğin kalp atışları gözlemlenecektir.

Tüp Bebek Gebelik Testi Değerleri Kaç Olmalıdır?

HCG hormonu, döllenmenin gerçeklemesi ile 7-12 gün arasında kanda salgılanır. Tüp bebek gebelik testi kan değerleri 5-10 mlU/ml değeri üzerinde seyreder. Gebeliğin varlığından söz edebilmek için yapılan teste HCG seviyesinin 10 mlU/ml üzerinde olması gerekir. 

Bu değer gebeliğin ilk dönemlerinde iki güne bir artış göstermektedir. 4-5 haftanın ardından değerler katlanarak artar. Bu süreçten sonra değerlerin takip edilmesi zorunlu değildir ve bir önemi de yoktur. artık bu aşamadan sonra rutin kontroller, ultrason görüntülemeleri ve anne adayına yapılan muayeneler devreye girerek gebeliğin ilerleyişi takip altına alınır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Tüp Bebek Hakkında En Çok Sorulan 10 Soru
Tüp Bebek Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı