Bağın Kaplıcası: Malazgirt ilçesinde bulunan Bağın kaplıcasının pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Kaplıca suyunun içinde sülfat, klorür ve sodyum gibi yararlı maddelerin olduğu bulunur
Anıt Çınar Ağacı: Bu ağaç, çok uzun zamandır yaşadığı için koruma altına alınmıştır. Ağacın önünde yaz kış demeden sürekli akan çeşme ve havuz bulunmaktadır.
İn Delikleri: Kim tarafından yapıldığı belli olmayan bu delikler, kayalara konut amaçlı oyulmuştur. Üç kat halinde sıralı odalardan meydana gelmektedir. Ayrıca su ihtiyacını karşılamak içinde kayaların arasında sular akmaktadır.
Munzur Vadisi Milli Parkı: Munzur Vadisi'nde bulunan bu yer, 1971 yılında Milli Park olarak ilan edilmiştir. Endemik bitki türleri, hayvan çeşitliliği ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.
Kepir Yaylası: Genellikle şehrin yoğunluğundan kaçıp kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biridir. Yılın her mevsimi ayrı bir güzelliği olan bu yer, dereleri, gölleri ve yeşili ile Tunceli'nin doğal güzelliklerinden biri olma özelliğini gösterir.
Rabat Vadisi: Sadece vadi ve şelalesi ile değil, tarihi köprüleriyle de bilinen bir yerdir. Koruma altına alınan Rabat Vadisi, dağcılık aktivitesi oldukça elverişlidir.
Munzur Gözeleri: Bu gözelerden çıkan Munzur Çayı'nı oluşturmaktadır. Ayrıca Aleviler içinde kutsal sayılan yerler arasındadır. Yöre halktı tarafından mesire alanı olarak da kullanılmaktadır.
Munzur Çayı: Zengin bitki örtüsü, dik yamaçlardaki kaya oluşumları, kanyonlar ve şelalelerin sunduğu değişik bir manzarası bulunmaktadır. Türkiye'nin en uzun rafting imkanını sağlayan nehirlerden biridir
Munzur Dağları: Erzincan ve Tunceli'de yer alan Munzur Dağları, Torosların bir uzantısıdır. Doğu Anadolu Bölgesi'nin en yüksek dağ zinciri olmasının sebebi ise 3 bin metreden yüksek olması ve 10 adet zirvesi bulunmasından dolayıdır.