Tunceli'de 80'den Fazla Kişi Sahte Evrakla Emekli Olmuş

Tunceli’de SGK'da çalışan bir memur 80’den fazla kişiyi rüşvet karşılığında sahte evraklarla emekli etti. Olay, memurun kendi kendini ihbar etmesiyle ortaya çıktı.

Tunceli'de Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) memur olarak çalışan Umut D.'nin 80'den fazla kişiyi rüşvet karşılığında sahte evraklarla emekli ettiği ortaya çıktı. Olay, 10 yıldır kurumda çalışan D.,'nin pişmanlık duyarak, savcılığa başvurması ile ortaya çıktı.

Teslim oldu

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, D.,'nin, 17 Temmuz'da alınan ifadesinde, yaklaşık üç yıl önce rüşvet alarak sahte emekli etme işlemine başladığını itiraf etti. Çoğunlukla yurt dışında yaşayan Tuncelilerin eksik olan gün sayılarına rakamlar ekleyip tamamladığını anlatan D.,'nin, “Artık her yerden aranıyordum. Vicdan azabından ötürü teslim oldum” dediği öğrenildi. Her işlemde en az 2-3 bin Euro rüşvet aldığı iddia edilen D., kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, resmi evrakta sahtecilik ve rüşvet suçlarından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Popüler İçerikler

Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
YORUMLAR
29.07.2021

Ülkede bir anayasa var ama neredeyse insan hayatının hiçbir alanında kullanılmıyor. Çok ironik cidden. Herkes yasa şu yasa bu diyor uygulayan denetleyen bir allahın kulu yok. O yasalar canlı değil, kendi kendini denetleyemez. Bir deftere bir şeyler yazmışlar adına da yasa demişler haybeye.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ