Tüm Öğrencilerin Hislerine Tercüman Olan Bu Üniversitelinin İsyanına Siz de Hak Vereceksiniz!

Yaklaşık 5-6 yaşlarında başladığımız eğitim-öğretim hayatımızın en yoğun ve yorgun yılları üniversitede oluyor belki de. Tahammülümüzün en çok azaldığı dönemler de diyebiliriz. Twitter'da ferocugunuz adlı kullanıcı hepimizin hak vereceği konularda isyanını dile getirdi. Hep beraber bakalım.

Uykusuz geceler, okunan, özet çıkarılan sayısız kitap ve not, saatlerce çalışmalar...

Üniversitedeki sınav dönemlerinin yoğunluğunu ve stresini yaşamayanımız yoktur. Hepsi de mezun olup yıllarca bize öğütlendiği gibi ''iyi bir meslek'' bulalım diye.

Twitter'da ferocugunuz adlı kullanıcı üniversite sınavları hakkında bir noktaya parmak bastı ve hepimizin duygularına tercüman oldu.

Son tweete kadar her yazdığına hak veriyorum. Ne olursa olsun umutsuz olmak bize yakışmaz. Seni ve milyonları üniversitede bile umutsuzluğa sürükleyen bu düzen elbet değişecek ve güzel günler göreceğiz.

Popüler İçerikler

Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
YORUMLAR
06.06.2018

Üniversitedeki öğretim görevlilerin amacı hiçbir zaman eğitim vermek değildir zaten, hepsinin tek istediği egolarını tatmin etmek. 70 yaşına gelene kadar egosundan o koltuğu bırakmaz, gençlerin önünü kapatırlar. Derse arada bir gelip "Benim önemli işlerim var, ders vermekle mi uğraşacağım" diyen hocalar gördü bu gözler. Biz niye bu okullarda ömrümüzü çürütüyoruz o zaman? Hoca eksiği var diye ders açmazlar, ama hoca da almazlar. Ne boktan bir şey şu üniversite ya, neyse ki mezun olup gidiyorum artık. Bir daha ne yüksek lisans ne bir şey, yetti artık! Okulda öğreneceğime kendi kendimi geliştiririm, diploması da batsın.

06.06.2018

Sadece üniversitede değil liselerde de var bu tipler. Geçen sene mezun oldum belki de 12. sınıf olmanın rahatlığıyla hocalar derse girmiyor girse de bir şey anlatmayıp çıkıyorlardı. Her sınavda cevaplar önce yollanıyordu. Bir hocamız da afedersiniz 'sınıf bok kokuyor' der derse girmezdi. 12. sınıf matematiği, tarihi, edebiaytı olmadan girdim üniversite sınavına. Çoğu hoca sadece parasına bakıyor.

06.06.2018

Profun asistanıyla tartıştım diye iyi geçen 2 dersten bırakmışlardı. Ne de olsa sınavları onlar okuyor. Bu ülkenin adalet olan hiçbir yeri yok. Baştan aşağı yenilenmesi, hukukun sağlanması şart, en başta eğitim ve sağlık kurumlarının...

Pasif Kullanıcı
06.06.2018

Üniversitelerimiz kalitesiz. Hocalarımız kalitesiz. Özellikle mühendislik gibi teknik alanlarda sıfırız. Birilerinin torpiliyle bi yerlere gelip hoca oluyolar sonra ne kadar çok öğrenciyi dersten bırakırsa o kadar müthiş, o kadar kaliteli hoca olduklarını zannediyolar. Biz senin bi bok olmadığını biliyoruz. Asıl suç seni o halinle başımıza hoca diye getirende. Bakın mühendislik ders kitaplarınıza. Bi Türk ismi bulabilecek misiniz yazarlar arasında? Ordan burdan intihal yap, bi şeyleri ezberle geç, birilerinin bi taraflarını yalayıp bi yere gel sonra hoca oldum de. Tabii siz de haklısınız göt yalayıcılığı, yavşaklık da bi emek bi yerde. Bi de kişiliği olmadan bi yerlere gelince götleri arşa değer bunların. Zannederler ki bi bok olmuşlar. Kalitesiz insan bi yerlere gelince kendini kaybeder böyle. Her taraflarından her hareketlerinden kalitesizlik akıyo. Şimdi üni okuyanlara Allah sabırlar versin. Ben o aşamaları geçeli çok oldu neyse ki.

Pasif Kullanıcı
06.06.2018

Bu yaz okulu, büt bilmem ne denen şey de iyi mi oldu kötü mü bilmiyorum. Bu kalitesiz hocalar daha fazla para alsın diye öğrencileri bilerek bırakıyolarmış. Ne kadar doğru bilemem ama hocanın biri sınavdan önce gelip: "Bu sene araba alıyorum. Hepiniz yaz okulundasınız" diye bütün sınıfı bırakmış. Nasıl oluyo bu sistem biri anlatsın. Büyük sikiş dönüyo sanırım.

TÜM YORUMLARI OKU (21)