Tüm Marketlerden Toplatılıyor! Türkiye’nin En Ünlü Çay Markalarından Birinde ‘Kanserojen’ Madde Bulundu

Türkiye’nin de en ünlü çay markalarından biri olan Doğuş Çay’ın çay formları, içinde ‘kanserojen’ madde olduğu gerekçesiyle Almanya’da tüm marketlerden toplatılıyor. Sözcü’de yer alan habere göre; Almanya Gıda Güvenliği Dairesi, söz konusu ürünler için 'tüketmeyin' çağrısında bulunurken, söz konusu ürünlerin Türkiye'de satışının devam ettiği öğrenildi.

Ünlü çay markası Doğuş Çay’ın ‘form’ sınıfı çayları denetime takıldı!

Türkiye'nin en büyük çay markalarından biri olan Doğuş Çay, Almanya pazarında satışa sunduğu 'form' sınıfı çaylar ile Almanya Federal Tüketiciyi Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi'nin radarına takıldı. 

Sözcü’de yer alan habere göre; Alman yetkililer, ‘tüketmeyin’ çağrısı yaparak, zararlı olduğu tespit edilen ürünler hakkında toplatma kararı aldı. Toplatma kararının nedeninin, bazı üretim partilerinde yasaklı “Danthron” adlı kanserojen boya maddesinin tespit edilmesi olduğu belirtildi. Bu madde gıdalarda kullanılmıyor ve “muhtemel kanserojen” olarak sınıflandırılıyor.

Danthron nedir, neden tehlikeli?

Danthron, geçmişte bazı müshil ilaçlarında kullanılan kimyasal bir renklendiriciydi. Ancak daha sonra DNA hasarına yol açtığı (genotoksik) ve kanser riskini artırdığı tespit edilince, hem ilaçlarda hem de gıdalarda kullanımı tamamen yasaklandı. Uzmanlara göre bu madde, çok düşük miktarlarda bile riskli olabiliyor. Bu nedenle Danthron’un gıdalarda tespit edilmesi durumunda ürünler derhal piyasadan çekiliyor.

21 Ekim Salı Hava Durumu: “Karambol’ Geliyor! Soğuk Hava ve Fırtına Birlikte Başlıyor
21 Ekim Salı Altın Fiyatları: Altın Ne Kadar Oldu? Altın Yine Rekor Kırdı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Sahte İsimle 7 Kitap Yazıp Konferanslar Veren Sosyal Medya Fenomeni Cinayet Hükümlüsü Çıktı
Arnavutluk'un Yapay Zeka Bakanı Rüşvet Aldığı İçin Görevden Uzaklaştırıldı İddiası Ortalığı Karıştırdı
Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
YORUMLAR

Yıllarca evime sokmadım poşet çaylar ve üçü bir arada diye satılan zehirli ürünler.

21.10.2025

israil mallarından şaşmayacaksın

Türkiyede kampaya ile yok satarlar. Hükümette sakalını alır kimseye de birşey olmaz. Burası 3.dünya ülkesi bile olmadığından ova büyük at koştur.

21.10.2025

3 harfliler indirim üzerine indirim yapar şimdik

TÜM YORUMLARI OKU (13)