Tüm Dünyayı İşte Böyle 'Muck' Diye Öpmüştü: Meksika'dan Fransa ve Rusya'ya Tarkan'ın Unutulmaz Konser Anları!

Megastar'ımız Tarkan 90'ların sonunda yurt dışı macerasına atıldığında yeri göğü inletti, pek çok unutulmaz an videolarla kayıt altına alındı. Onun gibisi kolay kolay gelmez, bunu hepimiz biliyoruz. Son albümü 'Kuantum 51' öncesinde onun o hoppidi hoppidi hallerini hatırlamak isteyenler online mı? Her gittiği yerde 'Tarkaaaaan' diye karşılanan Megastar'ımız bakın tek başına nereleri, nasıl fethetmiş...

Kaynak

İlk durağımız Monako... 5 Mayıs 1999'da düzenlenen 'World Music Awards'ta sahne alan Tarkan salondaki izleyicileri tek başına coşturmuş, 'Yakalarsam 'Muck Muck'lu anlar tatlı kamera açılarıyla kayıt altına alınmıştı.

Tarkan'ın törenden ödülle döndüğünü hatırlatmamıza bile gerek yok diye düşünüyoruz. :)

Rusya'da çılgınlar gibi bir kitle yakalayan Tarkan, 'Kuzu Kuzu' döneminden beri devam uzun saçlı hallerini 'Dudu Dudu'yla, pardon 'Dudu'yla devam ettirmişti. E doğal olarak Rusya'da bir TV programına konuk olmadan olmazdı.

2003 yazında yayınlanan 'Dudu' sonrasında yurt dışında, özellikle de Rusya'da çeşitli programlara katılan Tarkan'ın 'Dudu'su bu ülkede çokça sevilmişti.

Bir Megastar düşünün ki sadece Avrupa'yı değil Latin Amerika'yı da fethediyor! Tarkan'ımız Meksika'da da çok sevilmişti. Seyircilerin adeta çılgın attığı, "Tarkan! Tarkan!" diye çığlıklar attığı, ellerinde pankartlarla gözbebeğimizi karşıladığı bu anlar tüyleri diken diken edecek cinstendi.

Tarkan'ı Tarkan yapan ilk şarkılardan biri olan, Sezen Aksu imzalı 'Şıkıdım' da Latin Amerika'yı nasip olmuş. Epey de güzel olmuş.

ABD dönüşü ayağının tozuyla 'Kuzu Kuzu'yu yayınlayan Tarkan, devamını dilere destanlık albümü 'Karma'yla getirmişti. 'Karma'nın gizli hit'lerinden 'Ay' halen daha akıllarda tabii. Şu danslara, figürlere bakar mısınız rica etsek ama yaaa!

Tarkan'ın en içimizi kımıl kımıl yapan şarkılarından biri olan 'Ay' keşke kliplenseydi ya da durun, buradaki performansı klip olarak kullanılsaydı... Ne güzel de olurdu.

Tarkan'ın 90'lar sonundaki en cool hit'lerinden biri elbette 'Kır Zincirlerini' olarak da bilinen 'Bu Gece'siydi. Şu şovun klaslığına bakar mısınız ya!

Meraklısına not iletelim. Tarkan'ın 'Şıkıdım' ve 'Şımarık' haricinde yurt dışında 90'lar sonunda en çok ses getiren üçüncü şarkısı 'Bu Gece'ydi. Bu şarkı Fransa resmi single listesinde 19 numaraya yükselerek Fransızların Tarkan sevdasına destek atar nitelikteydi. Şarkı ayrıca Belçika ve Almanya'da da resmi single listelerine girmeyi başarmıştı.

Tarkan bir kez daha 'Muck Muck'luyor dünyayı! Sıradaki durak Fas! Fransızca yayın yapan bir TV kanalının konuğu olan Megastar yine coşturuyor kitleyi!

Tarkan'ın Frankofon ülkelerde aşırı büyük bir sempati uyandırması da ekstra ballı börekli çörekli tabii.

İşte en komik video bu... Malum, Türkçe bilmeyenler bizim 'Şıkıdım'a 'Sikidim' diyor. Burada da sunucu ağabeyimiz Türkçe bilen herkesin yüzünü güldürüyor.

Tarkan'ın buradaki imajı da ekstra hoş. Tarkan zaten genel olarak çekici bir yıldız. İtirazı olan koşarak uzaklaşsın!

Kara Kartal online mı? Bakın burada kim var! İnönü Stadyumu'nda konser veren Tarkan, 'Seviş Benimle'yi söylüyor. Ayaklı karizma!

Henüz daha ikinci albümünde zirveye tamamen yerleşen Tarkan'ın böyle kıyıda köşede kalmış şarkılarını bir başkasına verseniz o da starlık yolunda ciddi adımlar atardı... Ne! 'Seviş Benimle' TikTok'ta yıllar sonra keşfedilecek mi? Hadi inşallah be canısı!

İlginizi Çekebilir

Popçular Pişti Oldu! Gülşen, Demet Akalın ve Ece Seçkin'in Yeni Şarkıları 2.1 Milyon'da Takılı Kaldı
Bugün Fenerbahçe İçin Ne Yaptın? Bade İşçil'in 19.07 Kilometre Uzunluğundaki FB Aşkı!
Dünya Güzellerim Tatilde'nin 2. Sezonunda Çıkması Kuvvetle Muhtemel Kaoslar

Popüler İçerikler

Elektriğe Yüzde 38 Zam! 1 Temmuz'dan İtibaren Geçerli Olacak Elektrik Zammı Açıklandı
Müge Anlı, Programından Hoşlanmadığını Söyleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Yanıt Verdi!
Akdeniz’de Dehşet Olay: 'Batan' Göçmen Teknesindeki 16 Yaşındaki Kız Tecavüze Uğradıktan Sonra Boğularak Öldü!
YORUMLAR
11.06.2024

Şarkının ismi bu gece değil kır zincirlerini

14.06.2024

Ahmet San dediği gibi Tarkan asla bir dünya yıldızı değil. Avrupa da ve Asya da da sadece Türki ülkeler de ve gurbetçiler de ünlü olan birisi Tarkan yani oranın yerlilerinde değil. Örneğin Tarkan'ın spotify aylık dinleyicilerinin ülke analizlerine baktığımda %90 dan fazlası zaten Türkiye'den (diğer Türk ünlülerle çok benzer). Ancak Avrupa dan ise sadece iyi olarak görülen ülke Almanya ve ikinci Hollanda. Aynısı diğer Türk ünlüler için de birebir geçerli...

14.06.2024

....Avrupa da en çok Almanya görünüyor hepsinde açık ara farkla aynı Tarkan da olduğu gibi. Tarkan'ın 200 bin küsürlerde Almanya dan var (Almanya da 4 milyon Türk yaşıyor) ve ikinci olarak 40 bin küsürlerde Hollanda var (Hollanda da 430 bin Türk yaşıyor). Fransa dan sadece 6 bin küsür aylık dinleyicisi var ve Fransa da 750 bine yakın Türk yaşıyor. ABD ve İngiltere zaten liste de yok bile. Artı olarak Latin Amerika da asla ve katiyen yıldız değil. Bir yerden azıcıkta olsa takipçisi olması kimseyi yıldız yapamaz. En çok dinleyen Latin Amerika ülkesi Meksika bile 5 bin küsür kişiden oluşuyor. Grafikte doğru dürüst görünmüyor bile yani yere çok yakın...

11.06.2024

Bu dudu şarkısı ilk çıktığında Tarkan için dağ fare doğurdu haberleri çıkmış bir çok kişi beğenmemişti ne salakmışız

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ