Tüm Dünyanın Seferber Olduğu Pandemiye Karşı İsveç'in İzlediği Yol Tüm Dünyada Tartışmalara Sebep Oldu!

İsveç'in koronavirüs ile mücadele yöntemi dünya çapında tartışma konusu oldu.

Diğer Avrupa ülkeleri sert tedbirler alırken, İsveç'in hafif önlemler ile yetinmesi kafaları karıştı.

Büyük tartışmalara neden olan İsveç modeli ise epidemiyolojist Anders Tegnell tarafından ortaya atıldı.

Tegnell:" Sınırların kapatılması çok saçma. Koronavirüs engellenebilecek bir hastalık değil. En azından aşı bulunana kadar. Uzun vadeli çözümler bulmamız gerekiyor."

"Kısıtlama ve sınırların kapatılması gibi yöntemlerin hiçbirinin bilimsel ve tarihsel temeli yok. Koronavirüs şu an her Avrupa ülkesinde var, bu yüzden sınırların kapatılması oldukça saçma."

İsveç modeli korona tedbirleri kapsamında 50'den fazla kişinin aynı alanda olması yasaklandı. Ancak İsveç halkı restoranlara, alışverişe veya kuaförlere gitmeye devam ediyorlar. Halkın az bir kısmı maske takıyor.

Yapılan anketler sonucu, İsveç halkının da Tegnell'in bu stratejisine destek verdiği görülüyor. Ancak Tegnell bile bu stratejiyi başarılı kabul etmek için daha erken olduğunu söylüyor.

İsveç'in bu rahat tutumu, İsveç halkı için sağlıklı olsa da diğer insanlar için doğru olmayabilir. İsveç halkı genel olarak hastalığa dirençli bir nüfusa ve dünyanın en düşük obezite oranına sahip.

Uzmanlar bu stratejinin ekonomi için riskli olabileceğini söylüyorlar. Ekonominin, 2020 yılında %5.6 oranıyla küçülebileceği düşünülüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda okuyalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Koronavirüsü Yine Hiçe Saydılar: İftar Yemeğinde 13 Kişiye Virüs Bulaştı

Para Cezası Kesilen Kadın Gazeteciyle Tartıştı: 'Annem Medya Danışmanı, Peşinizi Bırakmayacağım'

THY'nin Tarihi Yolculuk 19 Mayıs Hatıra Bileti Başvurusu Rekor Kırdı: 19 Mayıs Hatıra Bileti Nasıl Alınır?

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
18.05.2020

Şu açıklamayı bir ortadoğu ülkesi yapsa alay edilir, zekalarına hakaret edilirdi.. İsveç olunca alkışlar çoğunlukta kalmış.. Bizim insanın algı yapısı böyle çalışıyor işte otomatik.. Özellikle kısıtlamanın hiç bir anlamı yok diyerek iyice sıçmış.

18.05.2020

Lafı götünden anlamak diye buna denir, yok hangi ortadoğu ülkesi İsveç'ten daha eğitimliymiş... İşsizim ben yada tamirci çırağı ne fark edecek.. Arkadaş biraz düşünce dünyanızı geliştirin ya . Tıp doktoru olunca kesinlikle haklı oldu adam değil mi? :)) Ferhat Göçer' de bir tıp doktoru onu da dinleyiniz efenim... Ciddi söylüyorum yazacak çok cevabım var ama ben bu sosyal medyada birine açıklama yapınca anladığını pek görmedim o yüzden detaya gerek yok. Aynen böyle ; Adam tıp doktoru olduğu ve İsveç gibi eğitimli(!) bir ülkeden bildirdiği için kesinlikle doğruyu söylüyordur. Sonuçta Fransa , İtalya da bir ortadoğu ülkesine kıyasla çok eğitimliydi değil mi(!)

Pasif Kullanıcı
18.05.2020

Tüm dünya salak bi siz akıllısınız zaten aq

Aradığım yorum avavbabsbdbdnd

18.05.2020

Bu kuzey Avrupa ülkeleri bi duruma farklı yaklaşmasalar, alttan alta öbür ülkelerin tutumlarını eleştirerek farklı metodlar denemeseler dişimi kırarım zaten. Tamam anladık daha üstünsünüz, daha bilinçlisiniz, daha insancılsınız. "Karantina tedbirlerinin tarihsel temeli yokmuş, hastalık her ülkede varmış sınırların kapatılması saçmaymış" Bok saçma! O tarihteki karantina tedbirleri alınan öbür salgınlarda karantina tedbirleri alınmasaydı neler olurdu acaba? Ayrıca bizim ülkemiz yurt dışından umreci gurbetçi tatilci vs getirene kadar gayet iyi idare etti vaka sayısını. Ne demekmiş sınırı kapatmak saçma. Benim ekonomim iç turizmi kesintiye uğratmayı, dışarıdan gelen turisti geri çevirmeyi kaldırmaz duruma göre bakacağım demiyor da ukala ukala eleştiri yapıyor. Tek akıllı sensin çünkü. Bu salgın dünyanın geri kalanında durulur, bunlarda yeni yeni yayılmaya başlar sonra bunlardan yeniden dünyaya yayılırsa hiç şaşmam.

18.05.2020

Tarihte karantina tedbirleri alınmasa eler olurdu? Mesela 150milyon kişi mi ölürdü?

TÜM YORUMLARI OKU (26)