Bilişim uzmanı Nurhan Demirel, sadece Sarahah'ın değil bütün sosyal medya platformlarının çocuklar için uygunsuz olduğunu belirtiyor ve ekliyor:
''Sadece anonim mesajlar gönderen sosyal uygulamalar değil bütün sosyal ağlar çocuklar için uygunsuz. Örneğin Facebook’u, Twitter’ı, Instagram’ı değerlendirin; paylaşılan içerikler çocuklara göre mi? Ağır politik görüşler var, küfür var, şiddet, seks grupları bile var.''
Psikoterapist-psikiyatr Dr. Agah Aydın ise bu tüp uygulamaların çocuklarda kişilik bozukluklarına neden olabileceğini belirterek, ''İsimsiz mesajlaşma uygulama çocukları ve gençleri olumsuz etkiler. Bunu tartışmak bile gereksiz. Bu kadar sınırsız bir şey, ergenlik döneminde bir çocuğun kişilik sorunları yaşamasına neden olur. Mesajı alan da gönderen de aynı sorunu yaşar. Bu sınırsızlık içinde çok sağlıklı bir çocuk bile dağılabilir.'' yorumunda bulunuyor.
Suudi Arabistanlıyı gördükten sonra programdan hayır gelmeyeceğini anlıyorsunuz
Aslında çok iyi bir program kullanmayı bilene. Birçok yabancıda gördüm instagramda fazla takipçili kişiler uygulamayı kullanarak hatalarını ve düzeltilmesi istenen şeyleri yollamalarını istiyor takipçilerinden. Dm'den onlara mesaj atamayanlar, çekinenler anonim şekilde düşüncelerini belirtiyor. Ve cidden o hatalar düzeltiliyor. Gerçek hayatta soramayacağınız sorular soruluyor, cevaplar veriliyor. Trans birine gerçek hayatta yaşadığı evreleri, hislerini soramazsınız ama bunu uygulama üzerinden yapıp bilgi edinen insanlar var. İntihar eğilimli bir kız sarahah açmıştı. Ona o kadar iyi yönde yorum gelmişti ki "insanların beni bu kadar düşündüğünü bilmiyorum" deyip hayatına çeki düzen vermişdi. Şu an gayet iyi durumda. Aynı şekilde onlarca vaka sayabilirim.
Uygulamayı yapan suudi değil de ABD' li olsa ne kadar büyük bir buluş olduğunu konuşuyorduk şimdi.