Tüm Bildiklerinizi Unutun: İnsanlığın Ortaya Çıkış Hikayesi Aslında Oldukça Farklı!

Türümüzün kökeniyle ilgili yeni güncellemeler var!

Bugüne kadar Homo sapiens'in yaklaşık 200.000 yıl önce Doğu Afrika'da ortaya çıktığı ve buradan yayıldığı düşünülüyordu.

Türümüzün en eski örnekleri 1960'lı yıllarda Etiyopya'da bulunmuş ve modern insanın burda ortaya çıktığı görüşü uzun yıllar boyunca kabul görmüştü.

Hatta burada bulunan kalıntılardan yola çıkan araştırmacılar uzun bir süre Sapienslerin Neanderthallerden evrimleştiğini düşünmüştü.

Ancak ilerleyen zamanlarda birbirlerinden çok farklı iki insan türü oldukları ortaya çıktı.

Yapılan son araştırmalarda ise Homo sapiens'in kökeninin daha eskiye dayandığı ortaya çıktı. Üstelik fosiller Doğu Afrika'da değil Kuzey Afrika'da bulundu!

Kuzey Afrika'da bulunan beş yeni Homo sapiens fosili, modern insanın kökenini tam 100.000 yıl geriye çekti.

Beş yeni Homo sapiens fosili üç genç erişkin, biri ergen ve yaklaşık sekiz yaşındaki bir çocuktan oluşuyor.

Fosillerin kökenini belirleyen çalışmalarda temel olarak kafatası ve dişler ön planda tutuldu. Buna göre bulunan fosiller 315.000 yaşındaydı.

Bölgede taş aletlere ve hayvan kemiklerine rastlandı. Hayvanları avlayarak tüketip aynı zamanda derilerini işliyorlardı.

Ayrıca ateş kullandıkları da ortaya çıktı. Davranışları modern insan türüyle eşleşiyordu.

Homo sapiens fosillerin arasındaki fark, yeni fosillerinin kafataslarının biraz daha küçük hacmi ve kaş çıkıntılarının biraz daha çıkık olması.

Bu farklılıklar inanılan bir düşünceyi de ortadan kaldırdı. Önceki araştırmalarda Homo sapiens'in bir anda ortaya çıktığına inanılıyordu.

Ancak fosillerdeki farklılıklar göz önüne alındığında Homo sapiens bir evrim sürecine girip vücutları buna göre şekillenmişti.

Araştırmacılar bütün Afrika'yı, Homo sapiens fosilleri açısından bir cennet olarak görmeye başladı. İlerleyen araştırmalarda daha şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkabilir.

Merakla bekliyoruz...

Kaynak: 1 2 3

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR

Hala evrim teorisinin "maymundan gelme" olduğunu sananlara ve akli melekeleri yetmeyip saptıranlara kapak olsun.

13.06.2017

Boşverin nereden geldiğinizi nereye gittiğinize bakın. Belki maymundan gelmedik ama hayvana gidiyoruz, yorumlara baktığımda anlıyorum. :) Bu yorumu benim gibi ayvanadama yaptırdınız helal olsun :))

13.06.2017

Neden tüm bildiklerimi unutayım ki? Kuran'da ilk insan gayet açıkça anlatılıyor. Tabi bu benim inancım. İnanmayan arkadaşlar pek tabi yukarıda yazılanlara inanabilirler.

13.06.2017

Bi bitmediniz aq

TÜM YORUMLARI OKU (113)