Tüketiciler En Çok Nelerden Şikayetçi?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yılın ilk 6 ayında tüketici hakem heyetlerine toplam 888 bin 489 başvuru yapıldığı söyledi. Başvurular arasında yüzde 78'lik oranla bankacılık işlemleri ilk sırada yer alıyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında tüketici hakem heyetlerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bu sorunların çözümü için il ve ilçelerde kurulu tüketici hakem heyetlerine başvurulduğunu anımsaratak, heyetlere yılın ilk 6 ayında toplam 888 bin 489 başvurunun yapıldığını söyledi.

Bankacılık işlemleri ile ilgili şikayetler ilk sırada

Peki tüketiciler en çok hangi konularda şikayette bulunuyor?

Tüfenkci'nin açıklamasına göre, başvuruların sektörel ayrımı şöyle:

  • Yüzde 78 oranla bankacılık işlemleri

  • Yüzde 14 oranla ayıplı mal ve hizmetler

  • Yüzde 5,65 oranla mesafeli sözleşmeler ile abonelik sözleşmeleri

  • Yüzde 0,69 oranla taksitli, ön ödemeli ve işyeri dışında sözleşmeler

  • Yüzde 0,19 oranla devre tatil ve paket turlar

‘Yüzde 88'i tüketici lehine’

Bakan Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerince yılın ilk 6 ayında karara bağlanan şikayetlerin yüzde 88'inin tüketicilerin lehine sonuçlandığını kaydetti.

Tüfenkci, geçtiğimiz günlerde başvuru yoğunluğu nedeniyle hakem heyetlerinde bazı sorunların yaşanabildiğini, bu nedenle heyetlerin yapısal değişikliklerine ilişkin hazırladıkları çalışmayı yakında hayata geçireceklerini ifade etmişti.

Popüler İçerikler

Depremzedelere Gizli Yardım: Uğur Aslan ve Sema Ergenekon'dan Tüyleri Diken Diken Eden Örnek Davranış!
HTŞ Lideri Colani'den İsrail'e ve Batı'ya Zeytin Dalı, İran ve Rusya'ya Uyarı
Kayıplara Karışan Köfteci Yusuf Yeni Adımla Ortaya Çıktı
YORUMLAR
20.08.2016

Ben en çok internete ve telefona şikayetim var. Bir çok ülkede internet ve telefon bedava. 70 lira internet, hiç konuşmadığım halde ödediğim 30 liradan fazla telefon faturası ne oluyor? Bu internet hızıyla 4K video izleyemiyorum bırak 4K'yı 1080p bile izleyemiyorum. Neden beni devlet haksız vergileriyle soyup soğana çeviriyor sanki alt yapı hizmetimi var türkiyede? Bedava internet ve telefon istiyorum bir asgari ücret çalışanının parası bu ülkede yaşamaya yetmez.

20.08.2016

Şirketlerin borusu ötüyor Türkiye'de AKK limiti 5 Mbps çıkarılacak dediler hemen servis sağlayıcıları ayağa kalktı her sene zam yapmayı biliyorlar ama bir altyapı yapmasını bilmiyorlar. Sırf şu AKK olmasın diye ek ücret ödüyorum başka ülkelerde 70 liraya 100-1000 Mbps hizmeti alırsın ama gel gör ki Türkiye'de 1000 Mbps 1100 Lira başımızdakiler anca şunu bunu yapıyoruz derler ama hikaye.

20.08.2016

"TTNET" sanırım bu yeterlidir.

20.08.2016

ben en çok tüketicilerden şikayetçiyim. şirketlerin saçma ürünlerini ve hizmetlerini saçma fiyatlara alarak şirketin yaptığından dönmemesine sebep oluyorlar. sen adamın kötü kalite ürün ve hizmetini almazsan, kötü fiyatlı ürün ve hizmetleri almazsan şirketin temel iki seçeneği olur. ya fiyat ve kalitede iyileştirme yapacak ya da piyasadan çekilecek. sen yine de çılgınca alırsan sana her istediğini, istediği fiyata sunmaya devam edecek. zorunluluk, aciliyet gibi durumları demiyorum. almazsan hayatın çok kötü etkilenmez durumları için diyorum. ayrıca araştırmadan alınıyor bir çok ürün ve hizmet. aldıktan sonra bağırmalar çağırmalar başlıyor. baştan araştırsan bir çok ürün ve hizmeti almayacaksın zaten. sonradan uğraşmana da gerek kalmayacak. ek olarak çocuklarınıza sormadan bilgisayar, telefon gibi bin tane değişkeni olan ürünleri almayın sayın tüketiciler. aldığınız bir çok ürün o çocuk için çöp. alınmış olduğu için de düzgününü alamıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ