TÜİK'ten Emlak Raporu: Son 10 Ayda 8 Binin Üzerinde İranlı İzmir'den Ev Satın Aldı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, komşu ülkelerden Türkiye'ye gelenlerin sayısında artış yaşandı. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre, son 10 ayda 8 binin üzerinde İranlı, İzmir'den gayrimenkul satın aldı.

DHA'da yer alan habere göre, 2018 yılında özellikle İran'dan Türkiye'ye gelen birçok kişinin tercih ettiği öncelikli kentlerin başında İstanbul, Ankara ve İzmir geliyor.

"Gayrimenkul sahibi olanlar şimdi yavaş yavaş çalışma hayatına girdi"

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, İranlıların sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'de gayrimenkul satın aldıklarını açıkladı. İstanbul'da en çok Irak ve İran'dan gelenlerin ev aldığını söyleyen Mesut Güleroğlu, İzmir'de ise son bir yıl içerisinde İranlıların ciddi anlamda yatırım yaptıklarına tanık olduklarını belirtti. İranlıların son 10 ayda İzmir'de 8 binin üzerinde gayrimenkul satın aldıklarını kaydeden Güleroğlu, burada gayrimenkul sahibi olanların şimdi yavaş yavaş çalışma hayatına girdiğini aktardı.

"Emlak piyasasını canlandırdılar"

İran'dan gelerek burada ev satın alanların, emlak piyasasını canlandırdığını söyleyen Mesut Güleroğlu, 'Bu da gayrimenkul fiyatlarında en azından durağan piyasada bir çıkış yılı oldu. Şu anda gayrimenkul fiyatları uygun. İzmir'i tercih etmelerinin nedeni yüksek ihtimal, Ankara ve İstanbul'dan ziyade burada konut fiyatlarının uygun olması. Yaşam kalitesinin biraz daha yüksek olması' dedi. Güleroğlu, İzmir'de gayrimenkul sahibi olan yabancıların, Buca, Bornova ve Karşıyaka bölgelerinden 400 bin lira ile 500 bin lira arasında değişen fiyatlara ev satın aldıklarını belirtti. Güleroğlu, Çeşme ve Urla'da da yabancıların 800 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişen rakamlar ödeyerek ev sahibi olduğunu aktardı.

Irak'tan gelenlerin tercihi Karadeniz

Öte yandan TÜİK verilerine göre İran'dan gelenlerin yaşamak için tercih ettiği kentlerin başında İstanbul, Ankara ve İzmir gelirken, Irak'tan gelenler ise Karadeniz bölgesindeki şehirlere yerleşti. Verilere göre, Samsun ve Trabzon'da gayrimenkul satın alan Iraklılar, yine Trabzon'un Of ilçesinde de ev satın alarak, bölgeye yerleşti.

"Şu anda fırsat yılı ve bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekiyor"

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, emlak piyasasına dair de değerlendirmelerde bulunarak, ev sahibi olmak isteyenlerin, bu süreçte harekete geçmesi gerektiğini çünkü konut fiyatlarının artacağını söyleyerek, 'Piyasalarda ciddi bir daralma var. Özellikle birinci el satışlarda (müteahhitin yapıp sattığı) ciddi sıkıntılar var. Konut kredi faiz oranları 1,98'in altına düşmedi. O nedenle birinci el konut piyasasında sıkıntı var. Gayrimenkul fiyatları artacak. Bunu 1994, 2001 ve 2004 ekonomik krizinde net bir şekilde gördük. Şu anda fırsat yılı ve bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekiyor' dedi.

Ayrıca bakınız; 👇

Maksat Emlak Sektörü Canlansın! Türkiye'den Vatandaşlık Almak 300 Bin Dolara Düşürülüyor

Popüler İçerikler

Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
YORUMLAR
07.01.2019

Parsel parsel satın alıyorlar vatanımızı. Atalarımız çok can verdi bu vatan uğruna. Bizler ise satarak saygıyla anıyoruz onları.

07.01.2019

300.000 bin tlye vatandaşlık veren bir ülkede bu habere şaşırmak garip olurdu. Bu kadar mı ucuz bizim aidiyetimiz?

07.01.2019

son yıllarda izmir’in demografik yapısının ciddi sıkıntılı bir şekilde değiştiğine şahit olduk zaten bir iran’lılar eksikti:( tabii ki de izmir’de uygulanan bilinçli bi deformasyon politikası bu, farkındayız. izmirin yüzünün değişmesinden oldukça mutsuzuz, kimse kusura bakmasın da hayat kalitesi sosyal kalite kim ne derse desin düşüyor. istanbul güzelim şehir mahfoldu bari burası sağlıklı kalsaydı:/

07.01.2019

gerçekten güzelim izmiri lokma lokma yediler harcadılar !

TÜM YORUMLARI OKU (32)