TÜİK Önünde Sert Müdahale! Sendika Temsilcisi Kalp Krizi Geçirdi

TÜİK'in açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek kurumun önünde basın açıklaması yapmak isteyen sendika üyelerine polis sert müdahalede bulundu. 

Yapılan müdahale sonrası Birleşik Kamu İş Sendikası, Mali Sekreterleri'nin kalp krizi geçirdiğini duyurdu.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Ankara’da bugün Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) önünde enflasyon rakamlarını protesto eylemine yapılan polis müdahalesine ilişkin açıklama yaptı. Konfederasyonun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şöyle dendi:

TÜİK'in yalan enflasyon rakamlarını ve gasp edilen haklarımızın hesabını sormak için basın açıklaması gerçekleştirmemize izin vermeyen AKP polisi çok sert müdahale gerçekleştirdi. Yapılan müdahale sonucunda gözaltı işlemleri halen devam etmekte olup, Genel Başkan Mehmet Balık, Mali Sekreter Mücahit Dede, Eğitim İş Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Doğan Dağdelen ve Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan gözaltına alındı.'

'Mali Sekreterimiz kalp krizi geçirdi'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ne yaşandı? 👇

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu dün, Türkiye İstatistik Kurumu önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu.

Yapılan açıklamada, TÜİK’in istatistikleri gerçekçi rakamlarla açıklamaması, kamu emekçileri ve yurttaşların açlık ve yoksulluğa mahkûm edilmesine karşı mücadele edeceğiz. Bu ülkenin bir kurumu olduğunun bilincine varması için yarın TÜİK binası önünde basın açıklaması gerçekleştirilecektir” denilmişti.

Birleşik Kamu-İş üyeleri  basın açıklaması gerçekleştirmek için TÜİK binasının önünde toplandı. Valilik tarafından Birleşik Kamu-İş üyelerine izin verilmezken polis sert müdahalede bulundu.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
09.06.2022

Demokratik ülkelerde herkes barışçıl gösteri yapma hakkına sahiptir.Kuzey Kore,İran,Rusya gibi otokratik ülkelerde bu hak yoktur.Ülkemize bakın hangi kategoriye girdiğimize siz karar verin

09.06.2022

Daha çok değil bir kaç saat önce zatı şahaneleri muhalefet liderlerinden birine meydan okurken bu ülkedeki hukuk sistemini muhteşemliğinden, AKP hükümetinin vatandaşlarının haklarını savunduğundan, herkese eşit yaklaştığından falan bahsetmişti. Bu ülkede 20 yıldır olmayan huzurun tekrar sizlerin sayesinde gelmesini bekleyen milyonlarca aptalın olması sizlerin başarısıdır. Ne kadar gurur duysanız azdır. Hesabının mahşere kalmaması dileğiyle.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ