TÜİK Açıkladı: Eylül Ayı Enflasyonu Yüzde 2,97 Arttı, Yıllık Enflasyon Yüzde 49.38 Oldu

TÜİK, merakla beklenen eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Eylül ayı enflasyonu yüzde 2.97 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 49.38 olarak açıklandı.

Öte yandan Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) eylül ayı enflasyon verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) yüzde 5.34 arttı. Son 12 aylık enflasyon artışı ise yüzde 88.63 olarak gerçekleşti.

TÜFE'deki değişim aralık ayına göre yüzde 35,86, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,38 arttı. Enflasyon on iki aylık ortalamalara göre yüzde 63,47 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 26,60 ile ulaştırma oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 97,87 ile konut oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre azalan ana grup yüzde -0,88 ile haberleşme olarak gerçekleşti.

Buna karşılık, 2024 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 14,21 ile eğitim oldu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Enflasyon Rakamı Sonrası Ekim Ayı Kira Zam Oranı Belli Oldu!
Milyonlarca Çalışan İçin Pazarlık Masasına Gelecek Asgari Ücrette "İlk Rakam 24 Bin 58 TL Olacak" İddiası
Sıfır Otomobillere Zam Geldi: En Ucuz Araç Fiat, En Pahalısı Mercedes Oldu

Popüler İçerikler

Avrupa Yakası'nın Naile'si Çiçek Dilligil Cinsiyet Geçişi Yapan Oğlunun Doğum Gününü Kutladı!
Kadir Ezildi'nin Nişanlısı Gamze Türkmen'in Türbansız Halini İfşa Eden Söylemezsem Olmaz Ekibi Çok Kızdırdı
Metin Öztürk'ten Acun Ilıcalı'nın Galatasaray Çıkışı Hakkında Olay Sözler!
YORUMLAR
03.10.2024

İşte budur be! Dış minnahlar çatlasın! Alamanya bizi gısganiyi!

03.10.2024

Asgari konuşulmaya başlandı. Bu saatten görün siz sk*mflasyonu pardon enflasyonu.

03.10.2024

Enflasyonu artıran durum asgari ücret değil, %200'leri bulan şirket kârları ve şirketlerin silinen vergi borçlarıdır. Milyar dolarlık ekonomide asgari ücretin 25 bin TL olması enflasyonu etkilemez.

iyi yönünden bakmak lazım daha kötüsüde olabilirdi bir Çin ata sözü der ki g.. e giren şemsiye açılmaz hadi geçmiş olsun bu enflasyon rakamı buz dağının görünen yüzü görünmeyen kısmı daha büyük allah sonumuzu hayretsin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ