TÜGVA'nın Ahlaki Hassasiyetleri: 'Fotoğraflarda Hanımlar Ön Planda Olmamalı'

Torpil listesi hazırladığı ve devlet içinde kadrolaşmaya gittiği iddia edilen TÜGVA’nın, “Ahlaki hassasiyetleri” belli oldu. Vakfa ait olduğu iddia edilen listede, “Fotoğraflarda hanımlar ön planda olmamalı” denildi.

Kamu kaynaklarından aldığı pay ve usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen TÜGVA’nın üyelerine, “Kadın ve erkekler ayrı binaları kullanmalı. Bina imkanları kısıtlı ise binalar farklı zaman dilimlerinde kullanılmalı” uyarısında bulunduğu ortaya çıktı. Vakfın hazırladığı, “İcra’da Genel Hassasiyetlerimiz” notunda, “Hanımların paylaşıldığı fotoğraflarda şahsın ön plana çıkarılmaması” gerektiğini belirtilirken, “Mensuplarımızın bireysel olarak kadın-erkek poz vermesi gibi bir durum olmamalıdır” denildi. Eski bir TÜGVA üyesi olduğu ifade edilen kişinin sızdırdığı belgelerin arasında yer alan, “İcra’da Genel Hassasiyetlerimiz” ve “Sosyal Medya’da Uyulması Gereken Kurallar” listeleri dikkati çekti. Listede, “Toplantı karışık da olsa sadece erkek de olsa paylaşım yapılmamalı” denilerek, Yönetim Kurulu toplantılarının, “Vakfın hassasiyetlerine uygun” gerçekleştirilmesi gerektiği belirtildi.

Faaliyetlerin kadın erkek karışık yapılmaması uyarısı

Birgün'den Oktay Evsen'in haberine göre faaliyetlerin, “Kadın-erkek karışık yapılmaması” konusunda üyelerine uyarıda bulunan vakfın hazırladığı öne sürülen listede şunlar sıralandı:

Koordinatörlükler ve komisyonları: Toplantılarını ihtiyaç halinde karışık yapabilirler.

Bina kullanımı: Geniş ofis tipi ayakkabı ile girilen mekanlarda yine hassasiyetlere dikkat ederek kadın-erkek aynı bina kullanılabilir fakat kadınların ve erkeklerin çalışma alanları, odaları ayrı şekilde dizayn edilmelidir. Binalar bu hassasiyetlerin gözetilemeyeceği yerler ise kadın ve erkekler ayrı binaları kullanmalı. Bina imkânları kısıtlı ise binaların farklı zaman dilimlerinde kullanılması gerekmektedir.

Listede, sosyal medyaya da ayrı bir başlık ayrıldı. Vakıfta resmi görevi olanların bireysel olarak kadın-erkek poz vermemesi gerektiği konusunda uyarılar içeren listede, “Hanımların paylaşıldığı fotoğraflar şahısların ön plana çıkarılmadan, uzaktan çekilmiş fotoğraflar halinde ve buğulama yapılmadan paylaşılabilir” ifadeleri kullanıldı.

Popüler İçerikler

"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
YORUMLAR
15.10.2021

bu pisliklerin derhal başımızdan gitmesi gerekiyor yoksa ciddi anlamda başımıza bela olucaklar! Bu zihniyet ait ollduğu yere cahiliye dönemine dönüp orda da kalmalı. Kadını 2. sınıf hizmetçi bir yaratık olarak tanımlayan hiç bir dini kabul etmiyorum.

15.10.2021

Fotoda kadın gördüm, abdestim bozuldu.Sizi çılgın müminler.

15.10.2021

Turk milleti binlerce yildir kadinlarina onem vermistir. Yeri gelmis kadinlar imparatorluklar yonetmistir. Bu arap dinine ne zaman bulastik butum degerlerimizi kaybettik. Resmen araplastik. Talkan ve Curcan katliaminda 100 binden fazla Turk katledilmistir. Geri kalanlar kole olarak arap cografyasina getirilmistir. Zamanla bunlar istekleri geregi musluman olmuslar. Boylece hayata gelen yeni nesiller aileleri musluman oldugu icin musluman olmuslardir. Bahsettigim olay 7yy. meydana gelmistir. Selcuklunun kurulmasina daha 300 yil vardir. Bu 3 yuzyil boyunca Turk milleti gecmisini unutmustur ve ezelden beri islam dinine mensup olduklarini sanmislardir. Bu asimilasyondan rahatsiz olanlar Alevilerdir. Aleviler asimilasyona karis duran tek Turklerdir. Hem kendi geleneklerimizi hem de islami kabul ederek az da olsa TUrklugu yasatmislardir. Malesef Osman ailesi bir cok Aleviyi katletmistir. Iste bu din boyle bir vahset iceriyor. Sizden olmayanlari katledin diye ayet bosuna yok.

TÜM YORUMLARI OKU (7)