Türkiye, özellikle son yıllarda beyin göçü veren ülkeler sıralamasında yükseliyor. Öyle ki yurtdışına en çok öğrenci gönderen ülkeler arasında 11’inci sırada yer alıyor. Nitelikli ve bilimden uzak eğitim sistemi nedeniyle ışık saçan gençleri yurt dışındaki bilim kuruluşlarına, üniversitelere kaptırıyoruz.
Türkiye’de gençleri ve öğrencileri bilim ve teknolojiye teşvik etmeyi amaçlayan TÜBİTAK, kabul ettiği ilginç ve projelerle sık sık gündeme geliyor. TÜBİTAK’ın reddettiği projeler ise dünyanın önde gelen üniversiteleri ve kuruluşları tarafından davet alıyor.
O isimlerden birisi de lise öğrencisi Vefa Türeli. Türeli’nin X hesabından yaptığı paylaşıma göre TÜBİTAK’a sunduğu araştırması “Bunu bir liseli yazmış olamaz” gerekçesiyle reddedilmiş. Ancak Türeli’nin 16 yaşındayken yazdığı bu araştırması Avrupa’da hakemli bir dergide yayımlandı.
O kadar liyakatsizlerki kendileri o yaşta o işleri yapamadıgı icin akıl hafsalaları almadıgi icin hic kimsede yapamaz saniyor ve eliyorlar
Canım ülkemin tüm kurumları (işini canla başla hakkıyla yapan az sayıda çalışanı hariç) canları iş yapmak istemeyen iş yapmak isteyeni de engellemek için elinden geleni yapan, ben devlet memuruyum bana sesini yükseltemezsin diye mağduru oynamayı kendine görev bilen vasifsiz insanlarla dolu olunca böyle oluyor
karanlığa karşı aydınlığı savunduğun için tebrikler