TTB: 'Son Bir Haftadaki Ölümler Önceki 3 Yıldan Yüzde 58 Fazla'

Türk Tabipleri Birliği, 14-20 Nisan haftasında Türkiye nüfusunun yüzde 55'sini oluşturan 21 ilde gerçekleşen fazladan ölüm sayılarının, geçen üç yılın ortalamasından yüzde 58 fazla olduğunu açıkladı. 

TTB'nin Twitter hesabından paylaştığı verilere göre, 14-20 Nisan tarihleri arasında Türkiye'nin nüsunun yüzde 55'ni oluşturan 21 ilde gerçekleşen fazladan ölüm sayıları, geçen üç yılın ortalamasından yüzde 58 fazla.

İstanbul'da bin 117 fazladan ölüm olduğunu ve bunun da önceki 5 yıl ortalamasından %80 fazla olduğunu belirten TTB, 'Bu tabloda 'vaka sayısındaki düşüş'ten bahsetmek, açıkça toplumu aldatmaktır!' dedi.

Hangi ilde kaç fazladan ölüm var?

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
24.04.2021

Sadece rakamlara bakıp yorum yapıp geçiyoruz. Unuttuğumuz şey o rakam kadar evde ateş olduğu. Eskiden bir terör saldırısı olduğunda 10 kişiden fazla insan öldüğünde bütün ülke yas tutar ve bu bize son derece anormal gelirdi. Bir haftalık sayılara baktığında, bu ölümler savaşta olsa, soykırım sayılırdı. Ölümlere o kadar alıştık ve normalleştik ki artık anasayfa da tek bir haber başlığı olarak kaldı. Hala umurlarında değil ve yapmacık birkaç önlem ile mücadele pozu veriyorlar. Devlet mevlet yok, herkes başının çaresine baksın.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ