TTB: 'Son Bir Haftadaki Ölümler Önceki 3 Yıldan Yüzde 58 Fazla'

Türk Tabipleri Birliği, 14-20 Nisan haftasında Türkiye nüfusunun yüzde 55'sini oluşturan 21 ilde gerçekleşen fazladan ölüm sayılarının, geçen üç yılın ortalamasından yüzde 58 fazla olduğunu açıkladı. 

TTB'nin Twitter hesabından paylaştığı verilere göre, 14-20 Nisan tarihleri arasında Türkiye'nin nüsunun yüzde 55'ni oluşturan 21 ilde gerçekleşen fazladan ölüm sayıları, geçen üç yılın ortalamasından yüzde 58 fazla.

İstanbul'da bin 117 fazladan ölüm olduğunu ve bunun da önceki 5 yıl ortalamasından %80 fazla olduğunu belirten TTB, 'Bu tabloda 'vaka sayısındaki düşüş'ten bahsetmek, açıkça toplumu aldatmaktır!' dedi.

Hangi ilde kaç fazladan ölüm var?

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Emekli Maaşı Artacak, Seyyanen Zam Geliyor! Gazeteci Fatih Atik Tarih Verdi
Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, Gayrimenkul Konusunda Ezber Bozan Açıklama
Evde Altını Olanlar Panikledi! 'Nakitle Altın Yasaklandı, El Konulacak' İddialarına Son Nokta Konuldu
YORUMLAR
24.04.2021

Sadece rakamlara bakıp yorum yapıp geçiyoruz. Unuttuğumuz şey o rakam kadar evde ateş olduğu. Eskiden bir terör saldırısı olduğunda 10 kişiden fazla insan öldüğünde bütün ülke yas tutar ve bu bize son derece anormal gelirdi. Bir haftalık sayılara baktığında, bu ölümler savaşta olsa, soykırım sayılırdı. Ölümlere o kadar alıştık ve normalleştik ki artık anasayfa da tek bir haber başlığı olarak kaldı. Hala umurlarında değil ve yapmacık birkaç önlem ile mücadele pozu veriyorlar. Devlet mevlet yok, herkes başının çaresine baksın.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ