TTB'den Acı Haber! Bir Günde 3 Doktor Yaşamına Son Verdi: 'Üzgünüz Ama Öfkeliyiz de!'

Sağlıkta şiddetin her geçen gün artması ve çalışma koşullarının iyileştirilmemesi hekimleri çok zor durumda bırakıyor. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Türk Tabipleri Birliği, üzücü bir haber paylaştı.

TTB, bir gün içerisinde Adana, Adıyaman ve Mersin'de görev yapan 3 hekimin yaşamına son verdiğini açıkladı.

Türk Tabipleri Birliği, bir gün içerisinde 3 hekimin yaşamına son verdiğini açıklayarak sağlık ortamının ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idare baskısı, sağlıkta şiddet gibi birçok nedenle kıskaca alındığına vurgu yaptı.

TTB'nin sosyal medya hesabından dün (27 Temmuz) yapılan açıklamada, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği’nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Eren Özkara'nın yaşamlarına son verdiği kaydedildi.

Sağlık alanındaki güvencesiz çalışma koşullarına vurgu yapılan açıklamada, "Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkı için tüm meslektaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz" denildi.

Bu sabah saatlerinde bir açıklama daha yapan TTB, aynı gün içerisinde Mersin'de ismi henüz öğrenilemeyen bir hekimin daha yaşamına son verdiğini bildirdi.

Açıklamada, "Aynı gün içinde Mersin'de de genç bir kadın hekimin yaşamına son verdiği bilgisine ulaştık. Meslektaşımızın ailesine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Üzgünüz ama öfkeliyiz de! Hekimlik mesleğinin onuru, emeğimizin hakkı, çalışma koşullarımızın sağlığı için; yaşamak ve yaşatmak için mücadele çağrımızı yineliyoruz" denildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Doktorlardan Sonra Hemşireler de Yurt Dışına Gitmek İçin Harekete Geçti: Yüzde 70'i Gitmek İstiyor

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Topuklu Ayakkabısı Göze Batmıştı: Photoshop İddiasıyla Dillere Düşen Sinem Kobal Meseleye Son Noktayı Koydu!
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
28.09.2023

Ülkenin ciddi sorunlarından biridir bu. Ne umutlarla yıllarca okuyup, sınavlar kazanıp doktor olan ama yaşadıkları yüzünden hayatlarına son veren hepimizin ihtiyacı olan doktorlarımız. Hani kanayan yara dedikleri. Bir an önce çözülmesi gerek.

28.09.2023

Saçmalamayı kesin başta Onedio olmak üzere... Alayınızın gelmişini geçmişini... *ÇÜNKÜ... Türkiye'de herkes aynı güvensiz ve ekonomik zorlukta çalışıyor... SİZ😡SAĞLIKÇILAR hak değil taviz👎istiyorsunuz""" bir siktirin Lan...bir siktirin DEFOLUN LAN ...

Pasif Kullanıcı
28.09.2023

Doktorluk eskiden saygi duyulan, onem verilen bir meslekken su an geldigi hal icler acisi. Allah rahmet eylesin, mekanlari cennet olsun insallah.

28.09.2023

Birkaç defa daha böyle doktor intiharı gördüm ve hepsinin sebebi diğer doktorlardı. Üst konumdaki doktorlar asistanlara ağır baskı uyguluyor. Aynı zamanda yine aynı doktorlar asistanlara full nöbet yazıp kendileri hiç nöbet tutmuyor. Başka ülkeden bir hoca o gün asistanlardan fazla nöbet tuttuğunu yazmış. Bizim ülkemizde ise hocalar hiç nöbet tutmuyormuş örneğin. Yoksa internette gördüğü şiddet haberlerinden dolayı intihar edilecek olsa, ilk başta biz kadınlar bunu yapardık, kimse haberlerde kendi içinde bulunduğu gruba şiddet uygulanıyor diye intihar etmez. Doktorlara benzer şekilde polis intiharları var ve bu uzun süredir devam ediyor, sebebi yine mobbing ve uzun nöbetler...

TÜM YORUMLARI OKU (12)