'TSK Yönetime El Koydu' Açıklaması Sonrası Siyasilerden İlk Tepkiler

Genelkurmay'a ait bir mail adresiyle gazetecilere gönderilen ve daha sonra Genelkurmay'ın resmi internet sitesi üzerinden de paylaşılan açıklamada 'Ülke yönetimine bütünüyle el konmuştur' dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyor, inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz' dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayarak kalkışmanın kabul edilemez olduğunu, Hükümet'in yanında olduklarını söyledi. 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Önce bütün milletimize şunu söylemek isterim, düşüncesi, fikri, partisi ne olursa olsun, bir kenara bırakmalı bugün, demokrasi için sımsıkı sahip durması gerekir' ifadelerini kullanırken, eski Başbakan Davutoğlu da silahlı kuvvetlerin önemli bir sınavdan geçtiğini belirtti.

HDP'den yapılan açıklamada ise, 'Türkiye’nin içinden geçtiği bu zorlu ve kritik dönemde, gerekçesi ne olursa olsun hiç kimse kendini halkın iradesi yerine koymamalıdır. HDP, her koşulda ve ilkesel olarak her tür darbeye karşıdır' denildi.

Tüm Gelişmeler ile Bir Darbe Girişimi ve Türkiye'nin En Uzun Gecesi

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyor, inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz.' ifadesini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin parlamenter demokrasinin vazgeçilmezi olan yurttaşların iradesine bağlı olduğunu belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkıyor, inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli: Hükümet'in yanındayız

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak kalkışmanın kabul edilemez olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin yanında olduklarını söyledi.

Gül: Bugün herkes demokrasiye sahip çıkmalı

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah GülTSK'nın yönetime el koymasını değerlendirdi. Gül, 'Askerler kışlalarına dönsün, bir daha milletin yüzüne bakamazlar!' dedi. Gül, 'Önce bütün milletimize şunu söylemek isterim, düşüncesi, fikri, partisi ne olursa olsun, bir kenara bırakmalı bugün, demokrasi için sımsıkı sahip durması gerekir. Türkiye bir Latin Amerika ülkesi değil, Afrika ülkesi değil' diye konuştu.

Gül, bu hatayı yapanlar derhal vazgeçsinler ve kışlalarına dönsünler. Bir daha milletin yüzüne bakamayacak hale gelirler. Aziz milletimden ricam, herhangi bir saldırganlık olmadın, çatışmaya fırsat vermeden, ağır başlı bir şekilde demokrasiye sahip çıksınlar. Gün bugündür, herkesin sınav günüdür. Türkiye bu sıkıntılı geceyi unutacak ve evrensel hukukun geçerli olduğu bir nizam olacak Türkiye'de. Bütün vatandaşlarımdan rica, demokrasi ve millet iradesine sahip çıksınlar' ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: Silahlı kuvvetlerimiz tarihin en önemli sınavlarından geciyor

NTV'ye konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

'Her şeyden önce hayırlı geceler. Bugün onur günüdür onur gecesidir. Onurumuz için sesimizi yükseltme gecesidir. Bugün oyunuzu iradenizi koruma günüdür. TSK’nın şerefli subaylarına sesleniyorum.

Silahlı Kuvvetlerimizin onurunu korumak içik silahlı güvvetleri mensuplarının milletimizle omuz omuza durma günüdür. Sizler illegal yapıların emirlerini itaat etmeyin. Silahlı kuvvetlerimiz tarihin en önemli sınavlarından geciyor.'

HDP: Gerekçesi ne olursa olsun hiç kimse kendini halkın iradesi yerine koymamalıdır

HDP'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Türkiye’nin içinden geçtiği bu zorlu ve kritik dönemde, gerekçesi ne olursa olsun hiç kimse kendini halkın iradesi yerine koymamalıdır. HDP, her koşulda ve ilkesel olarak her tür darbeye karşıdır.

Türkiye’nin acilen çoğulcu ve özgürlükçü bir demokrasiye, iç ve dış barışa evrensel demokratik değerlere sözleşmelere uyum ihtiyacı vardır. Demokratik siyasete sahip çıkmak dışında bir yol yoktur.'

Beyaz Saray: Obama seçilmiş Türk hükümetini destekliyor

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Başkan Barack Obama Türkiye'deki olayları Dışişleri Bakanı John Kerry'le görüştü ve seçilmiş Türk hükümetini destekleme konusunda görüş birliğine vardılar.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı