TSK'ya Yönelik Sözleri Tepki Çekmişti: Tanrıkulu Hakkında Hazırlanan Fezleke Cumhurbaşkanlığı'na Gönderildi

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hazırlanan fezleke Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında, katıldığı TV programında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Tanrıkulu hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' ve 'devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama' suçları yönünden hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

Adalet Bakanlığı, Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hazırlanan fezlekeyi TBMM’ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığına gönderdi.

Popüler İçerikler

İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
18.09.2023

Askere düşmanlık, düşmana askerliktir. Koftiden Atatürkçülerin dolu olduğu bir partide istediği gibi at koşturuyordu, belki bundan sonra akıllanır

18.09.2023

Komedi gibisiniz megri megri oynarken sesiniz çıkmıyordu

18.09.2023

Çok geç kalınmışti.. Sırf kendisinin kabul edilemez aykırı düşüncelerinden dolayı CHP ye mesafeli durmama sebep olan kişi...Bu işler buraya gelmeden kk nin istifasını istemesi gerekiyordu hatta m.v. yapmaması gerekiyordu.. CHP içindeki parazitleri temizlemedigi sürece benim gibi bir çok kisinin tercihi olmaz.

18.09.2023

Yine sonuç çıkmaz. Geçen sene de bu şey hakkında böyle soruşturma açılmıştı ama hiçbir şey olmadı. Sezgin Tanrıkulu denilen şey, ülke mülteci işgaline uğrarken ses çıkarmayanların, koftiden vatanperver takılabilmesi için tutulan bir araç. Yukarıda örneği de var.

18.09.2023

Neden hukukla da o ilgileniyor savcı ve hakimlerimiz yetersiz mi ? diye soracakken aklıma geliverdi

TÜM YORUMLARI OKU (30)