TSK Açıkladı: Türk Jetleri Suriye'de PYD/YPG Hedeflerini Vurdu

Türk jetleri Halep'in kuzeyindeki PYD, YPG hedeflerini vurdu. TSK tarafından yapılan açıklamaya göre paletli zırhlı araç, karargâh binası ve barınak dahil 18 hedef imha edildi.

TSK, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda 19 Ekim 2016 günü saat 21.11 - 23.59 saatleri arasında meydana gelen gelişmeler konusunda açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, PYD/PKK'nin Suriye'de bulunan Bab istikametindeki Al Hasi, Eashiyah, Urum Al Qurah, Wardiyah, Kawl Suruj mahallerini ve Shahba Barajı'nı ele geçirerek kontrol altına aldığı alanı doğuya doğru genişlettiği belirtilerek, '42 IŞİD hedefine ve 13 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları tarafından atış yapılarak, IŞİD ve PYD/PKK terör örgütü mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır' denildi.

"18 hedefe 26 bomba"

Açıklamaya şöyle devam edildi:

'PYD/PKK'nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atılmış, PYD/PKK unsurlarınca karargâh, toplanma/barınma ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan dokuz bina, bir zırhlı araç ikisi silahlı dört araç imha edilmiştir. Harekât sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK terör örgütü unsurunun etkisiz hale getirildiği kıymetlendirilmektedir.'

Reuters

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
20.10.2016

vurun kekoları. Bir hewal ağlıyor gözleri yaşlı :))

20.10.2016

Türkiye Cumhuriyetin'in ekmeğini yiyen Hain! Hewallerin sinirleri hopluyor bunu hissedebiliyorum o zaman biraz daha sinirleriniz hoplasın (şehit AGİT'in kemiklerini s*kiyim apo babanızın a*koyim) tamam?

20.10.2016

UYUMA TÜRKİYE BİZ BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ ! 1926 YILINDA YAPILAN ANKARA ANTLAŞMASINA GÖRE IRAK TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ KAYBETMEYE BAŞLADIĞI AN TÜRKİYE MUSUL VE KERKÜK ÜZERİNDE HAK SAHİBİ OLUR. DAHİ ATAMIZIN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN YAPTIĞI ANTLAŞMA SAYESİNDE NE KÜRDİSTANI KURACAKLAR NE DE BİZİM ARAMIZI BOZACAKLAR. CUMHURBAŞKANIMIZ TAYYİP ERDOĞA'NIN ISRARLA SÖYLEDİĞİ GİBİ. ''O MASADA BİZ DE OLACAĞIZ!''

20.10.2016

Ankara anlaşmasında öyle bir madde yok..Kim götünden uydurdu lan?

TÜM YORUMLARI OKU (14)