'TSK, Suriye'de IŞİD Hedeflerini Vurdu'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, TSK dün Halep'in kuzeyinde, aralarında karargâh, silah mevzileri ve araç üstü roketatarların bulunduğu bazı IŞİD hedeflerini 40 civarında atışla vurdu.

Reuters'a bilgi veren askeri kaynaklar top atışlarının, IŞİD karşıtı koalisyon ile irtibata geçilmesi ve belirlenen hedeflerin koordinatlarının teyit edilmesinin ardından 14:00 15:00 saatleri arasında gerçekleştirildiğini belirtti.

Vurulan IŞİD hedeflerinin tam yeri ise belirtilmedi. 

Türkiye, geçen yıl Temmuz ayında üslerini IŞİD karşıtı koalisyona açarak, koalisyona katılma kararı almıştı.

Suriye'de Cumartesi günü başlayan ateşkes IŞİD ile El Nusra'ya karşı yapılan saldırıları kapsamıyor. IŞİD, Halep'e bağlı Mare'nin doğusundaki bölümü kontrol altında tutuyor.

AA ve Reuters

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
29.02.2016

suriyede ki ilk hedefimiz neden IŞİD? Neden bizim 1 numaralı düşmanımızı bozguna uğratan düşmanı topa tutuyoruz? bırak yesinler birbirini sen de kalanı gebert.

Pasif Kullanıcı
29.02.2016

"İlk hedefimiz neden IŞİD?" diye bir soru olmaz abisi. IŞİD köpekleri gelsin ülkende yüzlerce insanı öldürsün canlı bombasıymış başka şeyiymiş. Biz de bir şey yapmayalım mı ? Gerçi onlara tedariği biz yaptık , şimdi onlara vuruyormuşuz. Bence bi şey var bu işte.

eminim ışiddir

29.02.2016

Doğru sivilleri vuruyoruzdur.

Pasif Kullanıcı
29.02.2016

yahu,ışidi biz kurduk, bop planına karşı batıya ve rusyaya rest çekmek için elimizdeki kuvvetli argümandır, pkk-pyd-ypg vs. hepsine karşı zaten türkiye 4 yıldır ışid üzerinden savaşıyor.ışid dediğin, el-nusra,fetih-sultan murat-cengiz han orduları ve tugaylarından oluşuyor biz veriyoruz silahını ve parasını. eğer ışid olmasaydı bugün güneydoğu ve suriye abd-pkk istediği gibi olacaktı. şimdi çatışmasızlık anlaşması gereği ve mülteci korkusuna abd geri adım attı, almanya ve ekonomi baskısıyla rusya geri durdu. rte ya dediler,ışidi çek tekrar baştan anlaşalım , şu anda pazarlık süreci devam ediyor. rte ve ömer çelik ne demişti, bugün ankara ve pariste patlayan bombalar yarın moskova ve washington da patlar, terörü beslemeyelim vs.. şu anda farkında değilsiniz amaortadoğuda şu anda en büyük söz hakkı rte de, islam ordusu,2 yıldır hazırlanıyor. afrikanın yarısını ışidle donattık :))

29.02.2016

Rte'yi bu kadar güçlü Mü sanıyorsun?

TÜM YORUMLARI OKU (12)