TSK'nın Yeni Komuta Kademesi Belirlendi

Genelkurmay Başkanı: Orgeneral Hulusi Akar

'Genelkurmay Başkanlığı'na beklendiği gibi Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın getirildiği açıklandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görev süresinin bir yıl uzatıldığı öğrenildi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Yüksek Askeri Şura üyesi yapılarak yerine Orgeneral Abidin Ünal getirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı: Salih Zeki Çolak

Akar'dan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ise Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak'ın getirildiği açıklandı.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in ise görevine devam edeceği öğrenildi. Böylece Güler 2019'da Hulusi Akar'ın ardından Genelkurmay Başkanlığı için en güçlü aday oldu.

Emekli olan Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay'ın yerine ise Ege Ordu Komutanı Galip Mendi'nin atandığı, Galip Mendi'den boşalan Ege Ordu Komutanlığına ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in getirildiği açıklandı.

Deniz Kuvvetleri'nde görev uzatımı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise beklendiği gibi görev uzatımına gidildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi uzatıldı. Donanma Komutanlığı görevini koramiral rütbesiyle sürdüren Veysel Kösele'nin ise oramiralliğe terfi ettirildiği ifade edildi.

AA

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Skandalda 'Video Arşivi İfşa Oldu' İddiası: Ela Rümeysa Cebeci ve Mehmet Akif Ersoy Skandalı Daha da Büyüyor
Kargo Tesliminde Yeni Dolandırıcılık Uyarısı: Teslim Alırken Attığınız İmzaya Dikkat
Sosyete Dünyasını Yasa Boğan Ölüm Haberi: 30 Yaşındaki Leyla Mizrahi Uykusunda Hayatını Kaybetti