TSK: Mardin'de 3, Diyarbakır'da 1 Asker Şehit

Genelkurmay Başkanlığı'nın sabah saatlerinde Mardin'in Dargeçit ilçesinde biri üsteğmen 3 askerin şehit olduğunu açıklamasının ardından bir acı haber de Diyarbakır'dan geldi. Akşam saatlerinde Sur ilçesindeki çatışmalarda 1 askerin daha şehit olduğu açıklandı. 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dargeçit kırsalında operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında sıcak temas sağlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

'02 Mart 2016 Çarşamba günü Mardin ili Dargeçit ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Söz konusu çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu sekiz terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.'

Sur'da 1 asker şehit

Arşiv

Genelkurmay 16:52'de yaptığı açıklamada ise Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada;

'03 Mart 2016 Perşembe günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 15.00’te şehit olmuştur.' denildi.

Doğan Haber Ajansı şehit olan askerin uzman çavuş olduğunu ve keskin nişancı tüfeğiyle vurulduğunu duyurdu. Ajans çatışmada bir uzman çavuşunda yaralandığını aktardı.

TSK ve DHA

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
YORUMLAR
03.03.2016

gün boyu dile getirilecek AKEPE PALAVRALARI belli: kanımız yerde kalmayacak,çember daraltılıyor,son çırpınışları,büyük oyunu gördük,yol yaptık,hastane yaptık,birileri bir yerden düğmeye bastı,kimse sabrımızı sınamasın,3. köprüyü kıskanıyorlar,teröre önlem paketi yolda,yol yaptık,hastane yaptık bla bla bla... peşi sıra fotokopi taziyeler ve ertesi şehitlere hazırlık ...

03.03.2016

Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Geride kalanlarına sabır versin Rabbim :(

03.03.2016

yazık bu insanlara.çözüm konuşarak çözmek.

Pasif Kullanıcı
03.03.2016

denendi silah bomba stokladılar bizde memnun değiliz vatan evlatlarının ölmesinden velakin it itliğini her fırsatta yapıyo çözüm sürecinde de görüldü emanet oylara sahip çıkacağız dendikten sonra sırtımızı pkk pyd'ye yaslıyoruzdan sonrada görüldü.

TÜM YORUMLARI OKU (7)