TSK, İnternetin Fişini Çekti: Kışlalarda İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı Yasaklandı!

Askeri personelin sosyal medya kullanımı ve paylaşımları, bölge ve konum bilgisini ortaya çıkarması bakımından önemli riskler oluşturuyordu.

Meclis’te kabul edilen yasayla, askeri üs bölgeleri ve askeri kışlalarda radyo, televizyon, internet ve sosyal medya gibi iletişim araçları yasaklandı.

TSK personelleri ve askeri öğrencileri ilgilendiren düzenlemenin öne çıkan başlıkları şu şekilde: TSK personelleri ve askeri öğrencileri ilgilendiren düzenlemenin öne çıkan başlıkları ise şöyle:

"TSK personeli, kendisinin veya silah arkadaşlarının kimliğini açıklayamayacak. Bunun yanı sıra askerler, görev veya faaliyetleri kapsamında askeri bilgi, belge, konum bilgisi veya bunlardan herhangi birini içeren resim, yazı, fotoğraf, ses kaydı, video gibi görsel ve işitsel verileri paylaşamayacak."

"Yasak olan mecralar arasında, “radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap ve diğer tüm medya araçları” açıkça yazıldı. Ayrıca “her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim araçları” ifadesiyle tüm yayın alanları yasak kapsamına alındı."

'Bu suçu işleyen personele “hizmet yerini terk etmeme” cezası verilecek.'

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

MHP'li Babanın Göçmen Kaçakçısı Oğlu! Tekneden PKK'lı da Çıktı
Hamit Altıntop'tan 'Kadroya Müdahale' İddialarına Yanıt: Tepki Çeken Sözlerine de Açıklık Getirdi

Popüler İçerikler

Problem Yaşadığı Kızıyla Konuşmalarını Paylaşan Deniz Akkaya'nın İfşa Israrı "Yeter" Dedirtti
Misafirlikte Önüne Koyulan Yemeği Beğenmeyen Twitter Kullanıcısına Tepki Yağdı
TikTok Videosunda 5 Yaşındaki Çocuğu Dudaktan Öpmeye Zorlayan Duygu Özgül, Gözaltına Alındı!
YORUMLAR
24.06.2024

doğru bir karar uygulanırsa tabi... fulya ozturke de yasak getirin canlı yayında karargahlardan yayın yapıyor 😀

24.06.2024

valla tskyı bitirdiler artık kimse yemiyor :d vatan millet diyip tskyı yok ettiler. sınırımız kevgire döndü . teröristler bizden daha iyi biliyorlar karakollarımızın yerını

24.06.2024

Ticari denizciler olarak korsan bölgesi gibi tehlikeli sulardan geçerken ne olur ne olmaz diye bizi açığa vuracak cihazları kapatıyoruz ya da kasıtlı olarak yanlış bilgiler giriyoruz, operasyon bölgesindeki askerin story atıp tiktok çekerek her şeyini ortaya sermesi ne kadar sağlıklı tartışılır.

TÜM YORUMLARI OKU (24)