TSK'dan Sürpriz Akıllı Telefon Hamlesi: 'Akıllı ve Kameralı Telefon Kullanımı Kesinlikle Yasaklanmıştır'

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan son açıklamaya göre, operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımı kesinlikle yasaklandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan basın bilgilendirme toplantısında son bir hafta içerisinde yurt içi ve yurt dışında terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda 4 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Açıklama TSK’nın terörle mücadelesine kararlılıkla devam edeceği vurgulanırken 2023 yılından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 282’ye ulaştığı açıklandı.

Toplantıda yapılan açıklamaya göre, askeri personelin operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı telefon kullanımının kesinlikle yasaklandığı, akıllı telefon kullanımının yaratacağı olumsuz etkiler konusunda askeri personellere farkındalık eğitimlerinin verilmeye başlandığı şu ifadeler ile açıklandı:

"Operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımı kesinlikle yasaklanmıştır. Hudut, harekat ve operasyon bölgelerinde görev alacak personele bölgeye gitmeden önce haberleşme ihtiyaçları ve sosyal medya kullanımı ile kullanılacak cihaz, sistem ve uygulamaların yaratacağı olumsuz etkiler konusunda farkındalık eğitimleri verilmeye başlanmıştır. Paylaşım yaptığı tespit edilen personel hakkında ağır yaptırımlar uygulanacaktır."

Yunanistan'dan Kapıda Vize Açıklaması: 'Mart Ayından İtibaren 10 Yunan Adasına Vizesiz Gidebilir'
İstanbul'da Taciz Skandalı: Aynı Sokakta Bir Gün Arayla İki Sağlık Görevlisine Taciz
Bir 'Adrese Teslim' İlan Skandalı Daha: İlana Profesörün İsmini Yazdılar

Popüler İçerikler

Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
YORUMLAR
11.01.2024

Akıllı telefon dediğin şey ABD tarafından direk takip edilen cihaz demek. İntikal edilen yerler, kamp kurulan yerler vb. tüm bilgiler anlık olarak ABDnin elinde. Bu sistemi "dost ve müttefik kuvvetleri" olan PKK ile paylaşmıyor olduğunu nereden bileceğiz? Geç bile kalınmış bir karar.

11.01.2024

Olması gereken intikal esnasında tiktok çekenler vardı bu nasıl bir ciddiyetsizlik…

11.01.2024

çok geç alınmış bir karar hatta bence tuşlu telefon bile olmaması lazım..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ