TSK'dan Kuzey Irak'a Hava Harekatı

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Hava Kuvetleri'nin dün ve bugün Kuzey Irak'taki PKK kamplarına iki hava harekatı düzenlediğini duyurdu.

Türk Hava Kuvvetleri tarafından dün akşam Kuzey Irak'taki Sinat, Haftanin/Gara bölgelerinde yapılan keşifler neticesinde, PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendi. 

Bu sabah ise Kuzey Irak'taki Hakurk bölgesinde tespit edilen PKK hedeflerine de hava harekatı düzenlendi. Her iki hava harekatına F-16, F-4 2020 ve havadan ikmal uçağının dahil olduğu 30 uçağın katıldığı öğrenildi.

Genelkurkmay'dan yapılan açıklamada hareketlarla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

'18  Mart 2016 tarihinde saat 20:40-22:00 saatleri arasında Irak kuzeyinde yapılan keşifler neticesinde, Sinat, Haftanın/ Gara bölgelerinde tespit edilen hedeflere (mühimmat deposu, korugan ve sığınaklar) 20 adet Hava Aracı  (F-16, F-4 2020 ve Havadan İkmal uçağı dahil) ile hava harekatı düzenlenmiş; tespit edilen hedefler tam isabetle imha edilmiştir. 19  Mart 2016 tarihinde sabah saat 06:50-07:40 saatleri arasında yine Irak kuzeyindeki Hakurk bölgesinde tespit edilen hedeflere 10 adet Hava Aracı   (F-16, F-4 2020 ve Havadan İkmal uçağı dahil) ile hava harekatı düzenlenmiş; tespit edilen hedefler tam isabetle imha edilmiştir.'

Ajanslar

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR
19.03.2016

rengini belli eden kim olursa olsun ister üniversite öğrencisi ister millet vekili ister başka bişey terör örgütü sınıfına sokup cezası ona göre verilmelidir sayısı dünya kamuoyunun düşüncesi dış baskılar umrumuzda değil...biz öleceğimize terörist ve yardakçıları ölsün.başka bi çözüm yolu göremiyorum

19.03.2016

Kuzey Irak'ta kamp kalmadı..Yeni hedef Kuzey Suriye olmalı..Bombala bakayım Kobani'yi de bir kaç ay kendilerine gelebilecekler mi? Bir de sanırım operasyon yetkileri başbakanlığa verilmiş..Bu yetkileri TSK'ya vermek çok mu zor?

19.03.2016

s400 var suriyede reis kolay kolay hava harekatı olmaz suriyeye

Pasif Kullanıcı
19.03.2016

TBMM sınır ötesi harekata izin vermek ZORUNDA artık.

TÜM YORUMLARI OKU (11)