TSK'da Turuncu Alarm

Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı üslerde “turuncu” alarm, pilotlara ise olası ihlal ve diğer durumlarda emir beklemeden vurma yetkisi verildi. Diyarbakır'a çok sayıda F16 savaş uçağı da takviye gönderildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Rusya’ya ait 1 adet SU-34 uçağının dün saat 11.46’da Türkiye hava sahasını ihlal etmesinin ardından alarma geçti. 

İhlas Haber Ajansı'ndan Mehmet Pişkin'in verdiği bilgiye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı Amasya,Ankara, Balıkesir, Diyarbakır ve Malatya ana jet üslerinde, “her an her şeye hazırlıklı olmak” anlamına gelen “Turuncu” alarm seviyesine geçildi. 

'Emir beklemeden vur'

TSK tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ndeki pilotlara da olası ihlal ve diğer durumlarda “emir” beklemeden “vurma” yetkisi verildi.

İHA

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.01.2016

Allah cumhur reisin belasını versin ve bu hükumet yok olsun inşallah...

30.01.2016

Rusya kadar gerizekalı bir ülke daha yok sanırım boşa ayı dememişler barzolar ya :s neden aynı boku yer durursun neden tahrik edersin neden ihlal edersin :s bazı mallarda ülkesinin sınırları ihlal edilirken rusyaya tek kelime laf etmeyip hükümete küfür ediyor amk un malları.

ben bunu bilebiliyosam rusyada çok rahat bilir bundan sonraki her ihlal resmi olarak ortalığı kızıştırmak içindir

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ