Trump, 'Kimseyi Sınır Dışı Etmeyeceğiz' Diyen Putin'i Övdü: 'Onun Çok Zeki Olduğunu Hep Biliyordum'

BBC Türkçe'nin haberine göre Kremlin'den yapılan açıklamada Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şu sözlerine yer verildi:

'Amerikalı diplomatlar için bir sorun yaratmayacağız. Kimseyi sınır dışı etmeyeceğiz. Yeni Yıl tatili döneminde ailelerini ve çocuklarını geleneksel tatil alanlarından mahrum bırakmayacağız. Hatta, Amerikalı diplomatların bütün çocuklarını Kremlin'deki Noel ağacını görmeye davet ediyorum.'

Amerikan yönetimi, Rusya'nın bilgisayar korsanlığı yoluyla başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları nedeniyle 35 Rus diplomatı 'istenmeyen adam' ilan etmişti.

ABD'den 35 Rus Diplomata Ülkeyi Terk Etmeleri İçin 72 Saat Süre

Rusya'nın Washington Büyükelçiliği ve San Francisco Konsolosluğu'nda çalışan diplomatlara ve ailelerine ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre verilmişti.

"ABD'nin tavrını karşılıksız bırakmayacağız"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise 'ABD'nin tavrını karşılıksız bırakmayacağız' demişti. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov ise Washington'a mütekabiliyet esasına dayalı uygun bir yanıt verileceğini söylemişti.

Rus Dışişleri Bakanlığı ayrıca ülkede kalacak olan ABD'li diplomatların başkanlık konutu olan Daça'ya girişinin de yasaklanmasını önerdi.

"Bu şekilde iktidardan gidiyor olması üzüntü verici"

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ise ABD'nin tavrını eleştirerek, 'Obama yönetimi Rusya karşıtı bir hissiyat içerisinde iktidardan gidiyor' dedi.

Medvedev bugün Facebook'tan paylaştığı bir mesajda, 'ABD - Rusya ilişkilerini onarma niyetiyle göreve gelen Obama yönetiminin bu şekilde iktidardan gidiyor olması üzüntü verici' dedi.

Rusya iddiaları reddediyor

ABD Başkanı Barack Obama daha önce, Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına yönelik siber saldırıların arkasında Rusya'nın olduğu iddiaları karşısında harekete geçileceğini söylemişti.

Obama ayrıca Rusya'nın faaliyetlerinin tüm Amerikalıları telaşlandırması gerektiğini belirtmişti.

Rusya ise iddiaları reddediyor.

"Onun çok zeki olduğunu hep biliyordum"

ABD'nin 45. başkanı seçilen ve 20 Ocak'ta görevi Barack Obama'dan devralacak olan Donald Trump geçmişte sık sık, Rusya'nın seçim sürecinde siber saldırılar düzenlediğine inanmadığını söylemişti. 

Trump bugün attığı tweet'le de Putin’in kararını övdü ve “V. Putin’in erteleme kararı harika. Onun çok zeki olduğunu hep biliyordum” dedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Rusya'nın ABD Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabı da Trump'ın bu paylaşımını retweet'ledi.

Putin'in yanıtı sosyal medyada nasıl yorumlandı?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
30.12.2016

Başkası olsa " ey abd, sınırdışı etmeyi senden öğrenecek değiliz!" Der yangına körükle giderdi. Putin çok soğukkanlı maşallah.

30.12.2016

Bizimki esip gürleyince koyunlar hevesleniyor dünyaya ayar veriyoruz diye. Haberi yok adamlar bir el hareketiyle 1 gecede ülkemizdeki petrol fiyatlarına 20 kuruş zam çaktı. :)

30.12.2016

Putin aşqım çk tatlsn da,böyle ılımlı havaların atarlı,net hallerinden daha çok tırstırıyor yani.Büyükelçi bir Türk tarafından öldürüldü,hepimiz ayıya binip tarayacağın günü bekledik ama olur böyle şeyler dedin.Tarak Obama sana ilginç ataklarda bulundu ve biz aynı ibnetorluğu yapmayız bilader dedin.Böyle bir gece ansızın dünyayı sağdan sola ateşe verecen gibi ne bileyim.

30.12.2016

Aga ben artık milletimden şüphe etmeye başladım.Eskiden koyu Türkçüydüm, yere göğe sığdırmazdım milletimi fakat onlar Türklüğü yerlere serdiler.Olm kendi askerimizin kafasını kestik, yapamadığı şeyden haberi bile olmayan bir askerden bahsediyorum.Yerlere yatırdık,kayışlarla dövdük,küfredilmedik ne ana bıraktık ne bacı.Kendi polisimizin bize cop,gaz,hatta silah çektiğini de unutmadım.Bir şehir diğerini çekemez oldu.Kadınlarımızı bir hiç uğruna öldürür olduk,oğullarımızı elin a*aplarını kurtarsın diye canından ettik.Yücelik falan kalmadı artık,Atamdan sonra bitti o dönem.

30.12.2016

Putin çok zekice davranıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (37)