Trump'ın Tehdidi Bu Kez Kendi Ülkesine: 'Azledilirsem Piyasalar Çöker, Herkes Fakirleşir'

ABD Başkanı Donald Trump, kendisine yönelik herhangi bir yargı sürecinin başlatılması halinde Amerikan piyasalarının çökeceğini iddia etti.

Başkan Trump, daha önceden ilişki yaşadığı iki kadına seçim döneminde sus payı olarak ödeme yapmakla suçlanıyordu. Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, bu suçlamayı kabul etmişti.

Eski Avukatı Suçlamaları Kabul Etti: 'Trump'ın Başkanlığının En Korkunç Günü'

Cohen seçim kampanyası döneminde söz konusu iki kadına Trump'ın direktifleri doğrultusunda ödeme yaptığını öne sürmüştü. Bu ifadelerinin ardından ABD Başkanı Trump'ın, seçim kampanyalarının finansmanıyla ilgili yasaları deldiği gerekçesiyle yargılanabileceği tartışması başladı.

"Harika bir iş çıkaran birini nasıl yargılayabilirsiniz"

Amerikan Fox News kanalında yayınlanan bir programa katılan Trump, hakkında çıkan iddiaları değerlendirdi.

Kendisinin ABD Başkanı olarak özellikle ekonomi alanında çok iyi iş çıkardığını savunan Trump, 'Harika bir iş çıkaran birini nasıl yargıya gönderebilirsiniz bilmiyorum.' ifadesini kullandı.

"Rakamların nasıl da tersine gideceğine inanamazsınız"

Sözlerinin devamında Trump, Amerikan piyasalarını kastederek, 'Size şunu söyleyeyim: Eğer herhangi bir şekilde hakkımda yargı yolu açılırsa piyasalar çöker ve herkes fakirleşir.' şeklinde konuştu.

Trump ayrıca kendisinin ekonomi yönetimi sayesinde özellikle borsada çok iyi bir seviye yakalandığını savunarak, 'Bu olmadan rakamların nasıl da tersine gideceğine inanamazsınız.' yorumunu yaptı.

"Ödemeleri kendi cebimden yaptım"

Michael Cohen

Eski avukatı Michael Cohen'in hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Federal Soruşturma Bürosuna (FBI) teslim olması ve mahkeme ile iş birliği yapacağını açıklaması üzerine Trump, Cohen'e yönelik suçlamalarda bulunmuştu. Kadınlara ödemeleri seçim kampanyası bütçesinden değil kendi cebinden yaptığını belirten Trump, Cohen'i daha az ceza almak için 'hikayeler uydurmakla' suçlamıştı.

Trump'ın eskiden ilişki kurduğu iki kadına seçim döneminde sus payı olarak para ödediğini iddia eden Cohen'in sözleri, Trump'ın bu konuda kamuoyuna yalan söyleyip söylemediği tartışmasına neden olmuştu. Amerikan medyasına konuşan kimi uzmanlar, Trump'ın seçim kampanya kurallarını ihlal etmek ve diğer bazı suçlara iştirak etmekten dolayı yargılanabileceğini savunuyor.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
23.08.2018

Ben bu sahneyi bir yerden hatırlıyorum yönetmen bey!

23.08.2018

bu çok şey şey değil mi ya hani anladınız siz... tanıdık?

23.08.2018

Aynı lafı "Ben gidersem devlet yıkılır " diye birisi daha söylemişti.çomarlar daha iyi hatırlar bu lafı

TÜM YORUMLARI OKU (42)