Onedio Logo

Trump’ın Açıklaması Sonrası Milyarderler Servet Kaybetti: Kazanan Tek İsim Warren Buffett Oldu

Kapak Görseli

ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı gümrük vergileri sonrası milyarderler servet kaybetti. Omaha Kâhini olarak tanınan ünlü yatırımcı Warren Buffett ise bu krizden kazarak çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump, ithalat vergilerini artırma kararı aldı. Bu karardan küresel piyasalar kötü bir şekilde etkilendi.

ABD Başkanı Donald Trump, ithalat vergilerini artırma kararı aldı. Bu karardan küresel piyasalar kötü bir şekilde etkilendi. Görseli

Dünya borsaları sert düşüşlerle sarsılırken, milyarderlerin servetlerinde kayıplar yaşandı. Herkes kaybederken krizden kazanarak çıkan Warren Buffett oldu.

Avrupa ve ABD borsaları başta olmak üzere dünya genelinde hisse senetleri sert şekilde değer kaybetti. Çin'in misilleme sinyalleri, çöküşü daha da derinleştirdi.

Avrupa ve ABD borsaları başta olmak üzere dünya genelinde hisse senetleri sert şekilde değer kaybetti. Çin'in misilleme sinyalleri, çöküşü daha da derinleştirdi. Görseli

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, iki günlük düşüşle milyarderlerin toplam serveti milyarlarca dolar azaldı.

Mark Zuckerberg, 2025’in ilk çeyreğinde 28,1 milyar dolar kaybetti. Elon Musk ise sadece dün 20 milyar dolar, yılbaşından bu yana ise 130 milyar dolar kaybetti.

Jeff Bezos’un servetinden 45,2 milyar dolar silindi; son 24 saatteki kaybı 7,6 milyar dolar.

Bernard Arnault’nun servetinde 18,6 milyar dolarlık erime yaşandı.

Bill Gates, son kayıplarla birlikte 6,5 milyar dolar ekside.

Bu yıl listenin ilk 10 sırasında servetini artırabilen tek isim Omaha Kâhini olarak tanınan ünlü yatırımcı Warren Buffett oldu. Buffett'ın serveti bu dönemde 12 milyar dolar artarak 155 milyar dolara ulaştı.

Listeye göre Buffett, dünyanın en zengin altıncı ismi oldu.

The Guardian Weekly Kapağında Bu Kez Türkiye Var: ''Türk Demokrasisinin Sonu mu?''
Yeni Şafak Bu Kez de Mehmet Şimşek'i Hedef Aldı: ''Yüksek Faize Rağmen Enflasyon Yüzde 38''
Sosyal Medyada Paylaşıldı: Öldürülen Narin Güran'ın Evde Çekilen Son Görüntüleri İlk Kez Ortaya Çıktı

Popüler İçerikler

'Hav Hav' Şarkısıyla Tepki Çekmişti: Adliyeye Sevk Edilen Ünlü Rapçi Lvbel C5 Tutuklandı
'Hav Hav' Şarkısıyla Tepki Çekmişti: Adliyeye Sevk Edilen Ünlü Rapçi Lvbel C5 Tutuklandı
Sultan 2. Abdülhamid'in 71 Mirasçısı Belirlendi: Galatasaray Adası ve Kabataş Meydanı'nı İstiyorlar!
Sultan 2. Abdülhamid'in 71 Mirasçısı Belirlendi: Galatasaray Adası ve Kabataş Meydanı'nı İstiyorlar!
Mehmet Aslan'dan Sırrı Süreyya Önder'in Vefatının Ardından Tepki Çeken Paylaşım
Mehmet Aslan'dan Sırrı Süreyya Önder'in Vefatının Ardından Tepki Çeken Paylaşım