Trump Hakkının Yendiğini Düşünüyor: 'Nobel Barış Ödülü Bana Verilmeliydi'

ABD Başkanı Donald Trump, 2019 Nobel Barış Ödülü'nü Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali'nin değil kendisinin hak ettiğini savundu.

ABD Başkanı Trump, Ohio'nun Toledo kentinde bir seçim mitinginde konuştu. Başkan Trump konuşmasında Nobel Barış Ödülü'ne değindi ve sitem etti.

"Bir anlaşma yapıp bir ülkeyi kurtardım"

Nobel Barış Ödülü, komşu ülke Eritre ile savaşı sona erdirme yönündeki çabaları nedeniyle Afrika'nın en genç lideri olan 43 yaşındaki Ali'ye verilmişti.

Nobel Barış Ödülü Sahibini Buldu: Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali

Abiy Ahmed Ali, aylar süren hükümet karşıtı gösterilerden sonra istifa etmek zorunda kalan Hailemariam Desalegn'in yerine Nisan 2018'de seçilmişti.

"Trump bir savaşı önlediğine inanıyor ama durum böyle değil"

Abiy Ahmed Ali

Abiy Ahmed Ali, Trump'ın 2016'da başkan seçilmesinden sonra Nobel Barış Ödülü alan tek hükümet başkanı.

İngiltere'de yayımlanan Daily Mail gazetesine göre, Trump'ın ödülle ilgili sözleri Etiyopya'da kafa karışıklığına neden oldu.

Sosyal medyadaki yorumlarda bazı kullanıcılar, Trump'ın Etiyopya ile Eritre arasındaki barış anlaşmasını kastettiğini tahmin ederken, Etiyopya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, ABD Başkanı'nın Mısır'la yaşadıkları baraj gerginliğine gönderme yaptığını belirtti.

Etiyopya, Nil nehri üzerinde bir baraj inşa ediyor. Mısır, su kaynakları azaltacağı gerekçesiyle bu baraja karşı çıkıyor.

Adı açıklanmayan Dışişleri Bakanlığı yetkilisine göre Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi, baraj için ABD nezdinde lobi yaparak Washington'un müzakerelerde önemli bir rol oynamasını sağladı.

Etiyopyalı yetkili, 'Trump, gerçekten bir savaşı önlediğine inanıyor ama durum böyle değil' dedi.

Popüler İçerikler

Bir İçerik Üreticisi Erkekleri Çekici Yapan Özellikleri Sıraladı: “Tek Elle Direksiyon Çevirebilmesi”
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR

Erdoğan da "Tuzlu su, az tuzlu su... Bunlar bir araya geldiği zaman ortaya ne çıkar? Bunun bir ortalaması çıkar. Karadeniz'in tuz oranı nedir? Marmara'nın tuz oranı nedir? Olaya buradan bakılması lazım. Buradan bakarsanız, ortalamasını yakalarsınız" açıklamasından sonra fizik dalında bu ödülü almalıydı onunda hakkı yendi kabul edelim.

11.01.2020

Öyle bir konuşuyor ki sanırsın tüm ülkelerin başkanı, ülkeleri savaştan kurtarmış hani nerde amk paralel evrende mi yaşıyor bu trump

11.01.2020

Adam bütün ülkelerin doğal koruyucusu yüce Amerikan'nın başkanı hepimizin başkanı olmak için daha neye ihtiyacı var ki :D

Pasif Kullanıcı
11.01.2020

Tabi kral...Bütün ödüller senin, insanlığı sen kurtardın(!)

TÜM YORUMLARI OKU (14)