TRT Arabi'nin 19 Mayıs Haberi Arapların Hedefinde: Atatürk'e Hakaret Ettiler

TRT Arabi'nin resmi Facebook sayfasından paylaşılan Atatürk ve 19 Mayıs ile ilgili haberlerin yorum bölümünde Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyeti'ne Arapça hakaretler edildi.

TRT Arabi'nin web sayfasında Hossam Khader imzalı, '19 Mayıs Atatürk'ün Türk bağımsızlık savaşını başlattığı ve Batı işgalini yendiği gün' başlıklı bir yazı yayımlandı. 

Atatürk önderliğindeki Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun anlatıldığı yazıda sık sık cumhuriyetin olumlu kazanımlarına değinildi. 

Yazıda genç cumhuriyetin çeşitli dini, etnik ve fikri yönelimlere sahip tüm vatandaşlarını kucakladığı, Fransız kadınlardan 10 yıl önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıdığı gibi detaylar yer aldı.

Ancak yazının Facebook'taki yorum bölümünde yazılanlar hiç de olumlu değildi. Yapılan pek çok Arapça yorumda Atatürk'ün Batı ajanı ve İslam düşmanı olduğu yazıldı. Bazı kişilerin Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyeti'ne hakaret ettiği de görüldü. 👇

Bazı Türk kullanıcılar bu yorumlara tek tek yanıt verirken bazıları ise Atatürk fotoğrafları paylaşarak tepkilerini gösterdi. 👇

TRT Arabi'nin bugün Facebook sayfasında paylaştığı iki habere de benzer yorumlar yapıldı. 👇

Ancak bu haberlerin altındaki yorumların silindiği ve yorum yapabilecek kişilere kısıtlama getirildiği görüldü. 👇

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR

Bu hakaretleri yazanlar burayı okuyorsanız hepiniz oruspuçocuklarısınız ırkını siktiklerim

19.05.2022

Analarınızı çağırın toplantı yapacağım orrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........

19.05.2022

Sen 7 ayrı cephede , 7 düvel ile göğüs göğüse savaş ve hepsini toprağa göm , denize dök. Savaştan yaralı çıkmış bir millet ile dağılmış vatan toprağını birleştir , yoktan var ederek bir ülke inşa et. 100 yıl sonra çıksın sikik bir Arap senin için olur olmaz laf söylesin. Bende buna tutuluyorum buyur.

20.05.2022

Kendisinin de belirttiği gibi o sadece kurtuluşun nispeten kısa yoluydu. Yolumuz uzun ve her geçen gün uzuyor. "En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır.","Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla olur. Cehalet kaldırılmadıkça toplum yerinde kalıyor demektir; yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor demektir."...

TÜM YORUMLARI OKU (56)