Tripadvisor'a Göre 2014 Yılında Türkiye'nin En Beğenilen 10 Müzesi

10. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Saint John Şövalyelerinin inşa ettigi Bodrum Kalesi içinde kurulu olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi yalnızca geçmiş zamanların tozlu yadigarlarını sergileyen bir müze değil, dünyada benzeri az görülür 'yaşayan müzeciliğin' heyecan verici örneklerinden biridir.

Burada yapacağınız bir gezi, sizi umutlarını anadolu kıyılarında batarak kaybetmiş antik çağ gemicilerinin yaşadığı zamanlara ya da Karanlık ortaçağ döneminin şovalyelerinin yaşamlarını tükettiği ve Dünyanını yedi harıkasından biri olan Mausoleum'un taşlarından var ettikleri Bodrum Kalesindeki izlerini takip etmenizi sağlayacak.

9. Rahmi M. Koç Müzesi

The Rahmi M Koç Müzesi Türkiye'de ulaşım, endüstri ve iletişim tarihi üzerinde açılmış ilk müzedir. Haliç kenarında, tarihi binalar içinde bulunan müzenin Dünya çapında önemi her geçen yıl artmaktadır.

8. İstanbul Modern

Istanbul Modern Sanat Müzesi, Türkiye’nin sanatsal yaratıcılığını kitlelere ulaştırmak ve kültürel kimliğini uluslararası sanat ortamıyla paylaşmak amacıyla disiplinlerarası etkinliklere ev sahipliği yapan bir müzedir.

Modern ve çağdaş sanat alanlarındaki üretimleri uluslararası bir yönelimle koleksiyonunda toplar, korur, belgeler ve sergileyerek sanatseverlerin erişimine sunar.

7. Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi

150 yıllık tarihi bir konakta açılan Kapadokya Sanat Tarihi Müzesi bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görmektedir. Türkiye'de açılan ilk özel elyapımı bebek müzesi olarak da bilinir. Kültür Bakanlığı'nın yaptığı değerlendirme sonucunda 'Kültür Bakanlığı'na bağlı Özel Müze' statüsünü alan Müze, Kapadokya'nın tarihi, kültürel ve mimari özelliklerini yakından görmek ve yaşamak isteyen kültür tutkunları için ideal bir mekan.

6. Antalya Arkeoloji Müzesi

Antalya Müzesi, 1922 yılında öğretmen Süleyman Fikri Erten tarafından 1. Dünya savaşından sonra bölgeye gelen işgal güçlerinin yağmasından kurtarılan eserlerin korunması amacıyla kuruldu. İlk olarak Kaleiçi'nde bulunan Alaaddin Cami'de, daha donra Yivli Cami'de yer alan Müze 1972 yılında bugünkü binasına taşındı. Antalya Müzesi bugün 30.000 metre kareyi kaplayan bir alanda 14 sergi salonu ile heykel ve değişik eserlerin sergilendiği açık hava galerileri ve bahçeden oluşmaktadır. İnsanlık tarihine kesintisiz tanıklık etmiş Anadolu topraklarının en zengin geçmişe sahip köşelerinden biri olan Antalya Bölgesinin sınırları içerisinde yer alan üç antik kültür bölgesi Lykia, Pamphylia ve Pisidia'nın önemli bir bölümü Antalya Müzesi'nin sorumluluk alanını oluşturur.

5. Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi

Gerek mimarisi, gerekse teknolojik açıdan dünyanın önde gelen bir müzesidir. İki bin yıllık mozaiklerin yıllar içinde define avcılarının talanıyla eksilen parçaları, lazer sistemiyle görüntü olarak tamamlanmaktadır. Zeugma’daki mozaikler on üç renk armonisinden oluşmaktadır. Üç blok olarak inşa edilen Zeugma Mozaik Müzesi, mozaik ve arkeoloji müzeleriyle sergi ve konferans salonu olarak hizmet verecek.  üzede Zeugma'dan gelen mozaikler sergilenilir. Ayrıca Dünyaca  ünlü 'Çingene Kızı' mozaiği burada sergilenmektedir.

4. Göreme Açıkhava Müzesi

Yaşamın peri bacaları ile iç içe sürdüğü Kapadokya'nın şirin beldesi Göreme'nin tarihi anlamda en önemli yeri Göreme Açıkhava Müzesi'dir. Müze kaya içine oyulmuş manastırlar, kiliseler, şapeller, yemekhaneler, mutfaklar ve yaşam alanlarından oluşmaktadır. Bu bölge Hıristiyanlık tarihinde önemli bir kişi olan Kayseri Piskoposu Aziz Basil tarafından 4. yüzyılda bir dini eğitim ve düşünce merkezi olarak kurdurulmuş. Hıristiyanlık düşüncesine bir çok yenilik getiren Aziz Basil'in fikirleri ilk olarak burada öğretilmeye başlanmış. Bölgedeki manastır hayatı 1000 yıl kadar sürmüş.

3. İstanbul Arkeoloji Müzeleri

Tarihin farklı dönemlerine izler bırakmış uygarlıklardan kalan çeşitli eserlere ev sahipliği yapan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, dünyada müze binası olarak tasarlanan ve kullanılan ilk on müze arasında yer alır. Ayrıca Türkiye'nin de müze olarak düzenlenmiş ilk kurumudur. Sahip olduğu çarpıcı koleksiyonların yanı sıra müze binalarının mimarisi ve bahçesi ile de tarihsel ve doğal öneme sahiptir. İstanbul Arkeoloji Müzeleri, tarihin koridorlarında bir yolculuk yapmak ve uygarlıkların izini sürmek isteyen tüm ziyaretçileri ağırlamaktadır. Topkapı Sarayı'na çok yakın olan müze arkeoloji alanında Türkiye'nin en çok bilinen müzesidir.

2. Kariye Müzesi

Edirnekapı semtinde bulunan Kariye Müzesi Bizans mimarisinin en önemli örneklerinden biri olarak kabul edilir, hiç şüphesiz İstanbul'un en güzel mozaiklerini içerisinde barındırır. Günümüze ulaşan bina 11.  yüzyılda tamamlanmış olup, mozaik süslemeler çoğunlukla 14. yüzyıla aittir.

1. Aya Sofya Müzesi

Ayasofya 537 yılında inşa edilmiş olup yaklaşık 1000 yıl boyunda Hristiyanlığın en büyük mabedi olarak kalmıştır. Yapımı esnasında başta Anadolu, Mısır ve Suriye olmak üzere imparatorluk topraklarından çeşitli yapı malzemeleri inşaatta kullanılmak üzere İstanbul'a taşınmıştır. Fetih sonrası cami'ye çevrilen yapıya yıllar içinde 4 adet minare eklenmiştir. Ayasofya yapımının üzerinden 1500 yıl geçmesine karşın hala bir çok gezginin düşlerini süslemektedir.

backpackingistanbul.com

Popüler İçerikler

Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
YORUMLAR
02.11.2014

dünyanın en büyük 2. arkeoloji müzesini unutmuşlar Antakya arkeoloji müzesini !

02.11.2014

hatta şimdi baktım yeni yapılan binasıyla en büyüğü olmuş

01.11.2014

antakya arkeoloji?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ