Kan içinde trigliserid oranının fazla bulunması yüksek olduğu anlamına gelmektedir. Trigliserid seviyesinin 200 mg/dL'nin üzerinde çıkması hipertrigliseridemi olarak adlandırılır. Hipertrigliseridemi, damar sertleşmesine neden olmaktadır. Damar sertleşmesi ise kalp hastalıklarına, felç, kalp krizi, pankreas enfeksiyonuna neden olabilmektedir. Düzensiz beslenme, aşırı kilo, sigara ve alkol kullanımı, tip2 diyabet, aile öyküsünde yüksek trigliserid, karaciğer ve böbrek hastalıkları trigliserid seviyesini yükseltmektedir. Trigliserid değerinin düşürmek için tam tahıllı besinler, zeytinyağı, kanola yağı, avokado yağı, fındık yağı, badem, ceviz gibi kuruyemişler ve ton balığı, somon, sardalya, alabalığı, ringa, uskumru gibi deniz ürünleri ile beslenilmesi gerekilmektedir.
Kanda trigliserid seviyesinin yüksekliği baş ağrısı, halsizlik, diz ve dirseklerde nodül oluşumu ve pankreatit gibi belirtiler gösterebilir.
Kanda trigliserid seviyesinin 50 mg/dL altında olduğu durumlarda bir düşüklükten söz edilebilir. Trigliserid düşüklüğü genelde bir soruna eşlik etmez. Hipertiroididen, gıda yetmezlikleri, sindirim sistemi rahatsızlıklarından dolayı trigliserid düşüklüğüne neden olabilmektedir. Cilt kuruluğu, üşüme, uyuşukluk, saçların kırılması, kas kütlesi kaybı, bağışıklık sistemi gibi belirtiler göstermektedir.