Transseksüel Boksör Ringdeki İlk Profesyonel Maçını Kazanarak Hayranlarını Sevindirdi

33 yaşındaki Pat Manuel, Kaliforniya'daki süper tüy siklet müsabakasında rakibi Hugo Aguilar'ı yendi.

Pat Yahoo'ya  yaptığı açıklamada: ''Bence insanlar bu anı yakalamak için neyin gerekli olduğunu biliyorlar. Ringe ilk çıktığım günden bu yana iki yıl geçti. Rakibime şapka çıkardığımı söylemek isterim. Dövüşmek için geldi. Benimle erkek gibi dövüştü. Ona saygı duyuyorum.'' dedi.

Destekçilerine teşekkür etmeyi de unutmadı: ''6 yıldır bu yolda yanımda olan herkese teşekkür ediyorum. Onlar olmadan yapamazdım. Buralara gelebilmem için gerçek bir desteğe ihtiyacım vardı. Başarılı olmamı isteyen birçok insan vardı. Onlar için başardım, mutluyum. Sadece bir şov ya da bir dövüş için buraya gelmedim. Boks benim sevdiğim bir spor. Bu sporla işim bitmedi. Geri döneceğim.''

Pat, izleyicilerden bazılarının kendisini yuhalaması hakkında: ''Bazılarının mutlu olmadığını duydum. Sorun değil. Geri döneceğim ve onları da mutlu edeceğim.'' dedi.

Pat, transseksüel olmadan önce 2012 Londra denemelerinde yer almıştı fakat omuz sakatlığı sebebiyle ayrılmak zorunda kalmıştı.

Sakatlığının ardından hayatının en zorlu yolculuğuna başlayan Pat, ringlere geri dönme kararı aldı.

Bununla birlikte Kaliforniya'da transseksüel sporcular için lisans çıkarma konusunda isteksiz olan bazı boks yetkilileri vardı.

Transseksüel sporcuların kısıtlamaya maruz kalmadan mücadele etmesi gerektiğini savunan Uluslararası Olimpiyat Komitesi duruma müdahale etti.

Los Angeles Times'a göre Pat, cinsiyet değiştirmek ve Amerika'yı olimpiyat düzeyinde temsil etmek istemişti.

Gazeteye konuşan annesi Loretta Butler şunları söyledi: ''Pat her zaman bir erkek olarak yaşadı. Doğduğu zaman olması gereken cinsiyette değildi.'

Pat'in rakibi Hugo, Pat'in yapacakları maçtan önce cinsiyet değiştirdiğini ve bunun kendisi için bir şey ifade etmediğini söyledi ve ekledi: ''Benim için bir şey değişmiyor. Ondan çekinmiyorum. Ringde kazanmak istiyor. Ben de kazanmak istiyorum.''

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!