Transfobi Tartışmalarıyla Gündeme Gelen JK Rowling'e Harry Potter'ın Lucius Malfoy'undan Destek!

Transfobi açıklamalarıyla gündeme gelen Harry Potter serisi yazarı JK Rowling ve film ekibi arasındaki iletişim devam ediyor. Yapımcılar tarafından açıklanan yeni Harry Potter serisi çekimlerine JK Rowling'in paylaşımları sebebiyle tepki gösterilmişti. Serinin oyuncularından yazarın transfobi açıklamaları dolayısıyla olumsuz tepkiler gelirken, Draco Malfoy'un babası Lucius Malfoy karakteriyle tanınan Jason Isaacs konu ile ilgili yaptığı açıklamayla dikkatleri üstüne çekti. Lucius Malfoy, JK Rowling'i tek bırakmadı. İşte detaylar...

Harry Potter fantastik evreninin karanlık babası Lucius Malfoy'a hayat veren oyuncu Jason Isaacs, JK Rowling'in yaratmış olduğu transfobi tartışmaları hakkında fikrini belirtti. Diğer oyunculardan olumsuz tepkiler alan Rowling'e, Jason İsaacs'ten destek geldi. Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint'in olumsuz tepkilerinden sonra yazar konuya ilişkin açıklamalar yapmaya devam etmiş ve tartışma büyümüştü. İşte detaylar...

JK Rowling'in Transfobi Tartışması Sürüyor

Rowling, cinsel kimliğin gerçek ve yaşanmış sonuçları olduğu konusunda farklı açıklamalarda bulunurken, serinin pek çok oyuncusundan tepki ve eleştiri görmüştü. Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint gibi başrol oyuncularının kendisine karşıt düşüncelerle konuya yorum yapmaları üstüne yazar yeniden duruma kendi bakış açısıyla açıklama getirmiş, durum daha da karmaşık bir hal almıştı.

Lucius Malfoy'dan Rowling'e Destek

Konu ile ilgili yeni bir açıklama Lucius Malfoy’u canlandıran Jason Isaacs’ten geldi. Isaac, kendine kıyasla diğer genç oyuncuların yaptığının aksine yazara destek oldu. Isaacs, “Jo hakkında bir sürü şey var… Trans meselelerine dalıp onlardan bahsetmek istemiyorum çünkü bu olağanüstü bir mayın tarlası. İnsanların onun hakkında bilmesi gereken şeylerden biri; servetinin muazzam bir miktarını, hayır kurumları aracılığıyla yüz binlerce savunmasız çocuk için dünyayı çok daha iyi bir yer hale getirmeye adadığı. Lumos” ifadelerini kullandı.

Ona Cephe Alamam

Tartışmaların fazla büyütüldüğünü düşünen oyuncu, yazarın kendisi ile konu hakkında detaylı bir görüşme yapmadan tavır alınmaması gerektiğini şu ifadelerle dile getiriyor:

'Yani çok tartışmalı şeyler söylediği için, onunla konuşmadan ona karşı cephe alamam.”

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Harry Potter'ın Yeni Filmleri mi Geliyor? Yapımcılar Açıkladı...
Harry Potter'ın Yazarı JK Rowling Açıklamalarıyla Tepki Çekmeye Devam Ediyor: Percy Weasley Sessiz Kalmadı...
Harry Potter Ekibi 20.Yılında Hogwarts'a Geri Dönüyor! HBO Max'ten Müjde...
Fantastic Beats: The Secrets Of Dumbledore'un İlk Fragmanı Yayınlandı! Fantastic Beats Ne Zaman Yayınlanacak?

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
24.01.2022

dunyanin tum sorunlari bitti amk,yeter az insan olun,anladik pride mride.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ