Trafikte Doğru Bilinen 14 Yanlış!

Ambulanslar, özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafikteki uyanıklara hizmet vermektedir. Bir ambulans görürseniz hemen arkasına takılın ve ambulans ile kullandığınız araç arasına canınız pahasına da olsa kimseyi sokmayın. Böylece varmak istediğiniz yere 1,5 dakika daha erken varacaksınız. Bu son derece doğal, etik ve sürekli başvurulan bir yöntemdir.

Dörtlü Flaşör diye tabir edilen sinyal lambalarını yaktığınız anda TEM’de sol şeritte dahil olmak üzere her yerde, her şekilde ve süresiz arabayı park etme hakkı elde edersiniz. Bakkaldan sigara,ekmek vs alma, kahvehanedeki arkadaşa bakıp çıkma veya iş çıkışına gidilen sevgiliyi beklemek gibi hayati önem taşıyan konularda dörtlü flaşörleri kullanabilirsiniz. Kimsenin size gelip tek kelime etme hakkı yoktur. Gelip bir şey söyleyen olursa flaşörleri göstermeniz yeterlidir.

Özellikle yeni nesil son teknoloji araçlarda emniyet kemeri takılmadığı zaman sizi sesli ve görsel olarak uyaran sistemler mevcuttur. Bu uyarıyı aldığımızda hemen, derhal,çabucak ve acilen emniyet kemerini arkamızdan dolayıp yerine takmalıyız. Bilindiği üzere emniyet kemeri 'araç koltuklarının' herhangi bir kaza anında camdan dışarı fırlamalarını önlemek için yapılmıştır.  Mal canın yongasıdır! Akıllı olun! Emniyet kemerini takın!

GİRİLMEZ levhası , o sokakta karşılıklı denk gelinirse kimin geri geri çıkması gerektiğini belirtir. Yolun yarısını geçtikten sonra karşı yönden gelen aracın ilerleme hakkı kalmaz. Korna ile desteklenen selektör yardımıyla aracın yol vermesi sağlanır.

Taksiler, trafik polisi dışında tüm araçlara karşı geçiş üstünlüklerine sahiptirler. Araçlarına binmeden önce nereye gideceğinizi söylemeniz ve “kafası” ile yapacağı onay işaretinden sonra ön koltuğa oturmanız çok yerinde bir davranış olacaktır. Yağışlı havalarda ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde dizlerinizin üzerine çöküp yalvarmanız size olumlu puan kazandıracaktır. Birde (ciddi bir meblağ olmalı) üstü kalsın derseniz tam istedikleri gibi bir müşteri olursunuz.

Araç sığabileceği her yere park edilebilir. Bu park yerinin apartman kapısının önü,kaldırım üstü olması birşey değiştirmez. Boş bulunan her yere park edilebilir.  AVM Otoparklarındaki gibi park yeri çizgilerle ayrılmışsa, otobüslerde en arka koltukta bacaklarını ardına kadar açıp 2 koltuğu kaplayan hanzo edasıyla çizginin arabanın tam ortasına gelmesi sağlanır. Böylece arabaya iniş ve binişlerde ekstra konfor sağlanmış olur.

Özellikle büyük şehirler toplumda yer edinmiş, saygınlık kazanmış kişilere, kalabalık içinde rahat etmeleri için kaldırımlarda özel yürüme şeritleri yapılmış ve otoparkta yer bulmakta zorlanmamaları içinde özel park yerleri ayrılmıştır. Görmekte veya yürümekte zorlanan bazı kişiler tarafından bu alanların işgal edildiği tespit edilirse kişi derhal uyarılmalıdır.

Minibüs,taksi ve dolmuş şoförleri pisişik güçlerle donatılmışlardır. Güzergah üzerindeki potansiyel müşteri balkondan bakıyor olsa dahi kornalarıyla hipnotize edip araçlarına bindirmeyi başarabilirler. Tüm trafik kurallarından tabiki, kesinlikle ve kuvvetle muhtemel muaftırlar. Araçları boş ise sağ şerit kendilerine tahsis edilmiştir. Trafiğin akışı önemli değildir. Araçları dolu ise tüm yollar onlarındır.

Bilindiği gibi trafik kazalarının bir çoğu hatalı sollama sonucu oluşmaktadır. Sollamak en son tercih edilmesi gereken yöntemdir. Bunun yerine aracınızın içindeki tavan lambası dahil tüm ışıklarınızı açıp önüne geçmek istediğiniz aracın tamponuna bir karış mesafe kalana kadar yaklaştıktan sonra önümüzdeki kişinin niyetimizi anlamasını beklemek daha mantıklı ve güvenilir bir yoldur.

Kaldırımlar masrafa girip araba almış olanlar için özel olarak ayrılmış park yerleridir. Kaldırım pek olumlu bakılmasa da eğer boş ise “2 nokta arasında seyahat ederken hiç masraf etmeyen yayalar” tarafından da kullanılabilir.

Yollardaki hız sınırı, kişinin sahip olduğu arabanın limitlerine göre değişmektedir. Sadece radar olan yollarda hız sınırı bulunmaktadır. Zaten radar yoksa o yolda hız yapmak tehlikeli değil demektir.

Saat 08:00 ile 21:00 arasında yayalar için karşıdan karşıya geçme yasağı vardır. Çok zorunlu kalınırsa yaya geçitleri şoförlere yalvarma noktasıdır. İzin verirlerse koşarak karşıya geçilir. Ne de olsa butun yollar araç sahiplerinin özel mülküdür!

Trafikte her zaman “en uyanık kimse yol onundur” prensibi geçerlidir. Şerit sırası uyanık olmayan sefiller için vardır. Uyanıklar her zaman sıranın en önüne sağdan veya soldan kaynak yapmalıdır.

Kırmızı ışıkta beklerken ışık sarı olduğu anda tüm gücünüzle kornaya basmalısınız aksi taktirde ışık yeşile dönmez. Benzer şekilde yeşil yanan ışıklara yaklaşırken ışık sarıya dönerse gaza sonuna kadar basıp hız iki katına çıkarılır! O noktadan sonra kırmızıda yansa da durulmaz, yola çıkan yaya olursa “sağına soluna bakmadan niye yola atlıyorsun” u ifade edecek el hareketleri yapılır.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!