Trafik Sorununa Çözüm Olacak Fütüristik Dev Otobüs

Çin, aynı anda 1200 yolcu taşıma kapasiteli, trafik ve çevre sorununa çözüm olarak sunulan bir otobüsü, kamuoyuna tanıttı.

Popüler İçerikler

Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
25.05.2016

Bunu bizde yapsalar; girişine yazarlar : Oturan 24, Ayakta 1176, Toplam 1200

25.05.2016

ne kadar komik.

26.05.2016

kaç senelik haber bu :/ sen yeni mi görüyosun onediocumcangülüm.

25.05.2016

Ulaştırma sanayiinin ürünü TİRYAKİ YOLCUDUR Tiryaki yolcu onu her gün ortalama 20 mil katetmek zorunda bırakan arabalara trenlere metrolara ve asansörlere başvurmasından kaynaklanan çileden çıkarıcı zaman kıtlığının bilincindedir. Ayakları yerden kesilmiştir onun İster metroda İster jet uçağında gitsin kendisini başkalarından daha zavallı ve daha yavaş hisseder. Trafiğin sinir bozuculuğundan kurtulan ayrıcalıklı azınlığın sahip olduğu kestirme yollara içerler. İşe gidip gelirken bindiği trenin tarifesinden karnına kramplar girerse bir araba düşler. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde yorulursa, hızla araba kullanan kapitalisti kıskanır. Tiryaki yolcu artan eşitsizliğin, zaman azlığının ve kişisel güçsüzlüğün yanıltıcı gailesine tutulmuştur. ama bu çıkmazdan kurtulmak için aynı şeyden, yani ulaşımla daha fazla trafik istemekten başka yol göremez.

25.05.2016

Araçların, yolların ve tarifelerin tasarımında teknik değişiklikler bekler ya da kamu otoritesinin kontrolünde hızlı toplu taşımacılığı gerçekleştirecek bir devrimi ümit eder. Tiryaki yolcu aşırı bir şekilde ulaşıma dayalı trafik budalalığını kavrayamaz. Kendisini yolcu rolü dışında algılama gücünü kaybetmiştir. Yolcu, hızla içinden geçtiği ama dokunamadığı manzarayı memleketi olarak görmüştür. O, yabancı olanla kendi başına karşılaşamaz artık. Bir başına kalmış ve hareketsiz hisseder kendini... ''Ulaşım, insanoğlunu yeni bir kimsesiz çocuk haline getirdi: Her gün gitmesi gereken, fakat kendi gücüyle ulaşamadığı bir yerden sürekli yoksun bulunan bir varlık.'' ıvan illich/enerji ve eşitlik

TÜM YORUMLARI OKU (16)