Alkollü araç kullanımı sonrası meydana gelen trafik kazası sonucu aynı aileden üç kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes'in Silivri Açık Cezaevi'ne geçtikten sonra koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle tahliye edildiği ortaya çıktı.
Alkollü araç kullanımı sonrası meydana gelen trafik kazası sonucu aynı aileden üç kişinin ölümüne neden olan Emrah Serbes'in Silivri Açık Cezaevi'ne geçtikten sonra koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle tahliye edildiği ortaya çıktı.
İzmir, Torbalı 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya taraf avukatları katıldı. Davacı Ahmet Mert Özçelik'in avukatı davanın kabulüne, davalı Serbes'in avukatı ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.
Tükenmez Haber'den Denizcan Akar'ın aktardığına göre mahkemede gerçekleşen diyalog sırasında Serbes'in Silivri Açık Cezaevi'nden tahliye edildiği ortaya çıktı.
Serbes'in avukatlarından Prof. Dr. Ersan Şen de tahliyenin yeni olmadığını belirterek 'Şu an hüküm devam ediyor fakat dışarıda' dedi.
Şen, 'Herkes gibi o da hakkını kullandı' diye konuştu.
(Nilgün Özçelik, Ahmet Mert Özçelik, Ayhan Özçelik ve Zeynep Özçelik)
Davanın kısmen kabulüne karar veren mahkeme, Serbes'in Özçelik'e annesinin vefatı dolayısıyla 550 bin lira, babasının vefatı dolayısıyla 550 bin lira, kardeşinin vefatı dolayısıyla 300 bin lira olmak üzere toplam 1 milyon 400 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.
Manevi tazminatın, kaza tarihi olan 22 Eylül 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte istinaf yolu açık olmak üzere davacıya ödenmesi kararlaştırıldı.
İzmir-Aydın Otoyolu'nda 22 Eylül 2017'de, Emrah Serbes'in kullandığı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında, Ayhan Özçelik (59) idaresindeki plakalı otomobile arkadan çarpmıştı.
Kazada sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.
Serbes, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 13 yıl 4 ay, kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Daha sonra İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi kararı hukuka uygun bulmuş, Yargıtay 12. Ceza Dairesi de cezayı onamıştı.
Olayda annesi, babası ve kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik, Emrah Serbes'ten 4,5 milyon liralık manevi tazminat talebiyle dava açmıştı.
disarı salinanlarin tümünü bilseniz evinizde uyku uyuyamazsıniz bu ne ki...
savcıya hakime yedirecek paranız varsa suç işlemekten korkmayın ama fukara tayfasındaysanız ağanız taşa takılmasın kardeşim. kan alırlar
Adamın şahsıyla alakalı bi durum yok ki be herkes gibi o da dışarda Covid-19 tedbirleri kapsamında. Gayet normal bi durum. Gören sanacak adam firar etmiş, hakime savcıya para yedirmiş, cezaevi müdürüne gardiyanlara rüşvet vermiş de çıkmış. Herşey yasaya uygun, haber değeri bile yok.