Onedio Logo

Trafik Cezalarında Yeni Dönem Başlıyor: Olay Yerinden Ayrılana 3 Yıla Kadar Hapis

Kapak Görseli

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifiyle, ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarında olay yerinden ayrılan sürücülere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesine yönelik düzenleme yapılacak.

AKP milletvekilleri trafik kurallarına uymayan sürücülere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin çalışmalarını tamamladı.

AKP milletvekilleri trafik kurallarına uymayan sürücülere verilen idari para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin çalışmalarını tamamladı. Görseli

Bu hafta TBMM Başkanlığına sunulması beklenen teklifle, Karayolları Trafik Kanunu'nda değişikliklere gidilecek.

Teklife göre, aşırı hız ve kırmızı ışık ihlali yapanlara, hatalı şerit değiştirenlere, dönüş kurallarına uymayanlara verilen idari para cezaları yükseltilecek.

Maddi hasarlı, ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarında zorunluluk dışında olay yerinden ayrılanlara uygulanan idari para cezası 46 bin liraya çıkarılacak.

Ayrıca ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarında zorunluluk dışında izin almadan olay yerinden ayrılan sürücüler, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak, sürücü belgeleri 2 yıl süreyle geri alınacak.

Seyir halinde cep telefonu ve haberleşme araçları kullanan sürücülere uygulanan idari para cezası 5 bin liraya yükseltilecek. Bu kapsamda son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru 1 yıl içinde bu kuralın ikinci defa ihlal edilmesi halinde sürücülere 10 bin lira idari para cezası verilecek.

Ayrıca son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru 1 yıl içinde bu kuralın 3 veya daha fazla ihlal edilmesi halinde sürücülere her seferinde 20 bin lira idari para cezası verilecek, sürücü belgeleri her seferinde 30 gün süreyle geri alınacak.

Ehliyetsiz araç kullananlar 40 bin lira, geçici olarak ehliyeti alınmasına rağmen araç kullananlar 20 bin lira, sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullananlar 200 bin lira idari para cezasına çarptırılacak.

Teklifle yük ve yolcu taşıyan araçlarda takograf, taksilerde taksimetre kullanılmasına yönelik de düzenlemelere gidilecek.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı AKP'ye Geçen Milletvekiline Ateş Püskürdü
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı AKP'ye Geçen Milletvekiline Ateş Püskürdü
Türkiye'de ChatGPT'ye En Çok Sorulan Burç Soruları
Türkiye'de ChatGPT'ye En Çok Sorulan Burç Soruları

Popüler İçerikler

Kara Para Aklama Suçundan Yargılanan Engin Polat'tan Ahlak Dersi
Kara Para Aklama Suçundan Yargılanan Engin Polat'tan Ahlak Dersi
Tarihçi Murat Bardakçı: “Atatürk’ün ‘Benim Bir Dinim Yok’ Diye Bir Sözü Var”
Tarihçi Murat Bardakçı: “Atatürk’ün ‘Benim Bir Dinim Yok’ Diye Bir Sözü Var”
Dünyanın Gözü Madleen'de: İçerisinde 12 Aktivistin Olduğu Gazze'ye Yardım Götüren Gemiye İsrail'den Müdahale
Dünyanın Gözü Madleen'de: İçerisinde 12 Aktivistin Olduğu Gazze'ye Yardım Götüren Gemiye İsrail'den Müdahale
YORUMLAR
14.05.2025

İyi fikir, ama herkes için geçerli olur inşallah

14.05.2025

NOGAYIN SİYASİ KÖŞESİ : TERÖRSÜZ TÜRKİYE ÇOK ZOR Bir ülkede terör nasıl bi... https://nogaysiyaseti.blogspot.com/2025/05/terorsuz-turkiye-cok-zor-bir-ulkede.html?spref=tw

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ